Beskedet om Nikki Haleys avhopp kommer efter supertisdagens nederlag, enligt källor från Bloomberg.

Detta vet vi om USA-valet 2024:

  • Donald Trump och Joe Biden närmade sig en repris av det allmänna valet i november efter att ha samlat på sig flest vinster i primärvalen.
  • Haley segrade över Trump i Vermont men det var endast hennes andra seger efter hennes vinst i Washington DC:s primärval förra helgen.
  • Trump vann i HD häromdagen vilket innebär att hans namn inte får tas bort från valsedlar. Detta har bland annat diskuterats i delstaten Colorado på grund av Trumps påstådda involvering i stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021.
  • Loppet just nu är väldigt jämnt. I en rad undersökningar som gjorts om vem av Donald Trump och Joe Biden man skulle rösta på skiljer det bara någon procentenhet.

Rykten går om att demokraterna kommer att lansera en ny kandidat på grund av Bidens demens, men det är än så länge bara rykten. Michelle Obama har nämnt som en möjlig efterträdare, men även vicepresident Kamala Harris, Dean Phillips och Gavin Newsom.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2024-03-11 05:44
knappast om biden utan om vem står bakom gardinen , biden kan ju knappt prata två meningar , detta är en skandal hur illa det gått för amerika under dessa henska år efter valfusk och riva ner demokratin och ekonomin varit målet , uppenbart att folket nu sett detta och vad skall dem nu hitta på , rena facist eliten som styr där allt tydligare precis som här , toppmöten bakom lyckta dörrar allt oftare ser man hur play boken skrivs ihop , tror ni att det var en tillfållighet och vari befann sig nyttan med minus räntor på västvärldens valutor fet var medvetet haveri på valutorna Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.