UngDrive Academy erbjuder den som är 15-18 år hjälp och coaching att starta företag och tjäna egna pengar på sommarlovet.

Lucas Lindström, coach för programmet, förklarar att initiativet inte bara är en utbildning utan även en investering i regionens framtida ekonomi. "Genom att ungdomar lär sig att starta och driva företag, bygger de också grund för framtida skatteintäkter till kommunen," säger Lindström.

Skillnader i ersättning stimulerar företagsamhet

Detta år är fjärde gången som programmet körs i Stockholm, medan det är tredje respektive andra året för Södertälje och Nykvarn. Ett intressant inslag i programmet är de olika ersättningsmodellerna: ungdomar i Södertälje och Stockholm får en fast sommarjobbslön plus eventuell inkomst från deras företag, medan de i Nykvarn endast tjänar pengar om deras företag går med vinst. "Detta skapar en extra motivationsfaktor," förklarar Lindström.

Se här om din kommun erbjuder programmet

Om UngDrive Academy

Utbildningen varar i tre veckor med en inledande kick-off vecka där deltagare lär sig grunderna i att starta och driva ett företag, från affärsidé till marknadsföring och ekonomistyrning. Under de följande veckorna arbetar deltagarna självständigt, men med regelbundna avstämningar med sina coacher. Programmet avslutas med en "draknäste"-session, där ungdomarna får möjlighet att presentera sina företag för lokala investerare och företagare.

I år deltar cirka 3000 ungdomar över hela Sverige i UngDrive Academy. Av dessa väljs 100 ut för att delta i SM i ungdomsföretagande, ett prestige fyllt evenemang som förra året sågs Verina Beshai från Nykvarn ta hem titeln.

Ansök här


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.