Pinterests unika trendspaningsmodell är en blandning av konst och vetenskap som analyserar miljarder sökningar gjorda av mer än 480 miljoner människor från hela världen som besöker Pinterest varje månad för att planera vad de ska göra, prova eller köpa härnäst.

Nya maskininlärningstekniker gör det möjligt för dem att identifiera mönster i data och kurera dessa resultat i Pinterest Predicts-rapporten, för alla som behöver veta innan någon annan vad de förutspår kommer att slå igenom och fortsätta att växa under 2024.

17 trender att ha koll på 2024

Eclectic Grandpa:

Mode brukar vara kopplat till de unga, men snart kommer också far- och morföräldrar att vara en del av branschen. Tänk retro gatustil, chic koftor och anpassade kläder när Generation Z och Baby Boomers leder tillväxten i sökningar efter "farfarstil", liksom "eklektisk klädstil" och "retro gatustil."

Be Jelly:

Från heminredning till haute couture till skönhetstips kommer trenden för 2024 att vara en mycket mjuk ryggradslös varelse: maneter. Generation Z och millenniegenerationen driver denna trend och söker efter "manetlampa", "manethatt" och till och med "manetfrisyr."

Kitschens:

Nästa år kommer Generation X och Baby Boomers att höja sina köksdesigner och matlagningsområden med secondhand-fynd, vintageapparater och ögonblinkande färger som retro rosa.

Ute är: Traditionella bondgårdskök.

Inne är: Kitschiga kök.

Cafécore:

Kafévibben kommer hem. Med intensiva sökningar efter termer som "kafétavla" och "kaffestationinredning" skapar människor en fullständig kaféupplevelse där de bor.

Make It Big:

Skönhet och smycken kommer att bli större, djärvare och puffigare 2024. Köpare från millenniegenerationen och Generation Z kommer att föredra överdimensionerad överdådighet och leta efter stilar som matchar deras fluffiga hårestetik.

Blue Beauty:

Akvamarin makeup är tillbaka och djärvare och ljusare än någonsin. 2024 kommer Generation Z och millenniegenerationen att söka efter "blå glam makeup" och "pastellblå ögonskugga" när de hittar sätt att införliva denna 60-tals klassiker i sina moderna skönhetsrutiner.

Bow Stacking:

Generation X och Generation Z kommer att omfamna konsten att "bow stacking" 2024 när de smyckar sina kläder, skor, hår och smycken med denna delikata detalj. Sökningar ökar för "bow outfit," "bow necklace," "heels with bows" och mer.

Making a Racket:

Gör plats, pickleball. Generation Z och millenniegenerationen kommer att bli förtjust i badminton nästa år. Sökningar efter allt från "badminton outfit" till "playing badminton" och till och med "badminton trash talk" ökar.

Groovy Nuptials:

Nästa år kommer 70-talsinspirerade bröllop att göra comeback med disco-dekor och bohemiska möhippor som gör äktenskapet retro.

Give a Scrap:

Konsumenternas engagemang på Pinterest tyder starkt på en rörelse mot att återanvända tyger för unika kläder. Det finns en ökande medvetenhet om matens hållbarhet, när sökningar som "discard recipes" visar att matrester är på tapeten.

Melty Mashups:

Denna trend kombinerar kladdigt-godis-favoriter till munvatten mashups som "burger quesadillas" och "pizza pot pies."

Tropic Like It's Hot:

Med ökande sökningar efter termer som "ananas-mocktails" och "kokosestetik" är det säkert att förutsäga en rusning av tropiktema drycker, heminredning och mode.

Head to Glow:

Fokus på ansiktsvård flyttar nu till hela kroppen när Baby Boomers och Generation Z satsar på lyxiga lotions, hemmaspa-upplevelser och seriös SPF-solkräm. Sökningar efter "kroppsvårdsrutin" har ökat med imponerande 1 025%.

Rest Stops:

Slowcations är de nya semestrarna. Generation Z och millenniegenerationen sakta ner livet genom att dra sig till avslappnade platser. De söker efter "staycation hotel" och "slow life," de vill ha färre nätter ute och fler lata mornar i sängen.

Big Talk:

Folk går online för att hitta sätt att skapa djupare offline-anslutningar. "Emotionell intimitet," liksom "frågor för par att återknyta" och "djupa frågor att ställa till vänner" är populära söktermer, och människor vänder sig till Pinterest för nya samtalsstarter.

Inchstones:

Föräldrar firar sina smås triumfer, söker småstundsminnen via söktermer som "månadsvisa milstolpar-ideer," samt "belöningsideer för potträning" och "mitt första tandparty."

Western Gothic:

En blandning av vintageamerikansk chic med en djup, stämningsfull nyans är i sikte då sökningar ökar för "western bedding ideas," "country room ideas,"

Se även: 10 affärs- och ekonomitrender för 2024 enligt The Economist


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.