För första gången avgörs finalen av den årliga entreprenörstävlingen Serendipity Challenge under Almedalsveckan i Visby. Alla Sveriges entreprenörsledda bolag kan anmäla sig fram tills den 31 maj för att tävla om en plats i finaldagarna den 4-6 juli. 50 bolag blir uttagna, utav dessa kommer ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag” att koras. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket värde 200 000 kronor och en resa till Silicon Valley.

Serendipity Challenge arrangeras av Serendipity tillsammans med Industrin tar matchen och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential på den globala marknaden.

- Tävlingen är öppen för alla bolag i hela Sverige, oavsett bransch. Tidigare år har det varit en stor bredd både geografiskt och branschmässigt och i år är målet att bredda startfältet ytterligare. Därför har vi utökat antalet bolag som tar sig till finaldagarna till 50, berättar Omid Ekhlasi som är tävlingschef.

Alla 50 bolag kommer att ställa ut i Entreprenörszonen på Industriområdet mitt i Visby som under två dagar förvandlas till Almedalens egna Silicon Valley. Här kan Almedalsbesökare klämma och känna på framtidens teknologier, produkter och tjänster samt träffa entreprenörerna som bygger dessa nya svenska bolag med mål att förändra, förbättra och utveckla sina respektive industrier.

- Jag ser verkligen fram emot att Serendipity Challenge intar Sveriges största och viktigaste arena för politik, industri och samhälle. Det är imponerande att se den innovationskraft som finns bland svenska entreprenörer runt om i landet och målet med tävlingen är att exponera entreprenörskap och under finaldagarna i Almedalen visa upp Sverige som grogrund för framtidsbolag med potential att etablera sig globalt, säger Omid Ekhlasi, tävlingschef för Serendipity Challenge.

De 50 bolagen som tar sig till finaldagarna får också bo tillsammans i Entreprenörsbyn strax utanför Visby. Byn öppnar vid några tillfällen upp för exklusiva möten med entreprenörerna bakom Sveriges framtidsbolag.

Läs mer och tävla här: www.serendipitychallenge.se

Kontakt:

Omid Ekhlasi, tävlingschef Serendipity Challenge

+46 735 252 509 

[email protected]

Om Serendipity Challenge:

Serendipity Challenge är Sveriges största entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Utöver tävlingen kommer 50 bolag ställa ut i Industriområdets entreprenörszon – här kan Almedalsbesökare träffa entreprenörerna samt känna och klämma på framtidens teknologier, produkter och tjänster.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.