Utmärkelsen, som delas ut av Europeiska immaterialrättsmyndigheten EUIPO, lyfter fram företags ambition att skapa elektronik som inte bara är estetiskt tilltalande, utan även modulär, reparerbar och uppgraderingsbar – en vision som Transparent grundades på.

"Vi vill utveckla produkter med hög integritet som visar, snarare än döljer, de exklusiva komponenter de är uppbyggda av", säger Per Brickstad, creative director och medgrundare av Transparent. Företaget vill återgå till en tid där elektronik inte var slit-och-släng utan istället bestod av komponenter som kan bytas ut och förlänga livslängden på produkterna.

DesignEuropa-juryn hyllade särskilt skivspelarens rena estetik och cirkulära design, som möjliggör reparation och uppgradering. Priset delades ut den 25 september vid en ceremoni i Lettlands patentverk i Riga, där rekordmånga över 800 ansökningar och nomineringar deltog.

"Detta är en viktig seger för svensk design och understryker vikten av att skydda innovativa idéer genom immateriella rättigheter," kommenterar Håkan Ekdahl, chef för Design- och varumärkesavdelningen på PRV.

Med sex registrerade designskydd hos EUIPO, däribland Transparent Turntable, fortsätter Transparent att vara en föregångare inom hållbar och långlivad produktdesign.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.