Den nordiska startup-tävlingen Njord Nest riktar sig mot uppstartsbolag och småföretagare vars affärsidé är att skapa en hållbar framtid. Det är gratis att delta och tävlingsbidragen kan skickas in till och med den 31 januari 2021. Vistaprint har stöttat småföretag i över 20 år och lanseringen är det senaste av en rad initiativ att stötta entreprenörer. Projektet har bland annat finansierats genom intäkterna från försäljningen av munskydd.

Av de sökande kommer en panel av experter att välja ut de 10–15 bästa bidragen som får möjligheten att delta i en tolv veckor lång kurs som finansieras av Vistaprint. Under kursens gång får deltagarna bland annat utbildning i entreprenörskap och ta del av verktyg för att utveckla affärsverksamheten. Den 14 maj utses tre vinnare som alla får cirka 25 000 kronor (2,500 euro) i finansieringsstöd, 5 000 kronor (500 euro) att spendera på marknadsföringsmaterial samt gratis designstöd.

– Under dessa utmanande tider har många företag varit tvungna att starta om, tänka om eller förändra sina företag i grunden. Med den här tävlingen vill vi stötta småföretag som skapar nya och banbrytande idéer, säger David Medlin, General Manager för Norden på Vistaprint.

Samarbetspartnern Drivhuset i Norden har utbildat entreprenörer i över 25 år. Den ideella organisationen erbjuder konsultation och kurser till nystartade företag i syfte att de ska dela verktyg, kunskap och resurser med varandra.

– Vi ser fram mot alla idéer som de sökande kan komma att presentera och är säkra på att vi tillsammans med Vistaprint kan hjälpa vinnarna att bli framgångsrika, säger Anna-Carin Sandberg Jödahl, vd för Drivhuset i Norden.

Tävlingsjuryn består främst av experter från Vistaprint och Drivhuset i Norden, däribland David Medlin och Anna-Carin Sandberg Jödahl. Juryn består även av den svenska investeraren och serieentreprenören Jeanette Holm, Maersk Drillings styrelseordförande Claus Hemmingsen och den svenska hållbarhetsbloggaren och ägaren av Mad Luck Alejandra Cerda.

Så skickar du in ditt bidrag

Ditt bidrag måste innehålla en hållbarhetsaspekt vilket exempelvis kan vara en förbättring av en redan existerande lösning eller en ny, innovativ produkt.

Viktig information för alla tävlande

De 60 bästa bidragen till tävlingen granskas och de kommer också få råd och konsultation av Drivhuset. Ansökningarna bedöms utifrån efterfrågan, struktur, vision och hållbarhet. Vistaprint och Drivhuset väljer därefter ut 10–15 deltagare som får delta i kursen.

Viktiga datum

  • Ansökningsperiod: 18–31 januari 2021
  • Urvalsprocess med individuella konsultationer av 60 bidrag: 8 till 12 februari 2021
  • 10–15 bidrag väljs ut: den 26 februari 2021
  • Kursstart: 1 mars (Alla kurser kommer att vara från 16.00 - 19.00 CET)
  • Slutgiltig pitch: 10 maj 2021 kl. 9.00 - 13.00 CET
  • Tre vinnare presenteras: 14 maj 2021

Lästips: Så lockar du (rätt) investerare till din startup


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.