Den nya sajten Företagsuppdrag.se har på bara några veckor etablerat sig som en betydande aktör inom förmedling av företagsuppdrag.
– Framgången beror på vår bredd. Alla är välkomna att registrera sig kostnadsfritt, oavsett företagsform, storlek och bransch, säger Rami Santrisi som är vd och en av initiativtagarna till sajten.

Idén uppkom då de fyra Gävleföretagarna Rami Santrisi, Stefan Karlsson, Måns Falk och Vincent Ramirez Givell satt och letade uppdragsgivare till sina företag, verksamma inom återförsäljning och webbdesign.

– Vi behövde hitta kunder som var villiga att köpa våra tjänster, men vi hittade inget lämpligt forum. Vi tänkte, ”varför startar vi inte en egen förmedlingssajt?”, säger Rami Santrisi.

De började fila på affärsplanen för hur det skulle driva den nya sajten och snart hade de startat en marknadsplats som uppenbarligen hade saknats i Sverige.

Stort intresse direkt

– På bara två veckor fick vi stor tillströmning av företag som var villiga att annonsera ut sina tjänster och ett fyrtiotal företag hade registrerat sig. Dessutom har både Nyföretagarcentrum och tidningar visat intresse, säger Rami Santrisi.

Företagsuppdrag.se har en enkel affärsidé. Den handlar om att underlätta för småföretagare att hitta jobb och samarbeten genom kostnadsfri annonsering på sajten. Vill företagen sedan få extra skjuts i sin uppdragssökning kommer sajten att sälja effektiva premiumfunktioner vilket ger ovärderlig exponering mot potentiella kunder.

Behovet av tjänsten förväntas öka. Enligt sajten Ekonomifakta, som ägs av Svenskt Näringsliv, har småföretagandet ökat rejält. Det senaste året låg antalet nystartade företag på 70 000 och trenden är stigande.

– Våra egna marknadsundersökningar visar att småföretagare ser som sin största utmaning att hitta nya kunder och uppdragsgivare. Vi är effektivt verktyg för att underlätta detta, säger Rami Santrisi.

De fyra vännerna och kompanjonerna är intresserade av småföretagens betydelse för tillväxt och välfärden. De värnar om entreprenörers möjligheter att utvecklas.

– Det är företagen som skapar jobben och den skattebas som behövs för att utveckla vår välfärd. Det känns bra att var en del i den utvecklingen, säger Rami Santrisi.

Den självklara uppdragsförmedlingen

Målet för sajten är att bli den sajt som företagare automatiskt väljer att vända sig till när man söker uppdragsgivare, ungefär som en arbetsförmedling är för allmänheten.

– Man skulle kunna se det som en arbetsförmedling för företagare som vill ha uppdrag helt enkelt. En B2B-förmedling. Sajten är öppen för alla företagsformer, F-skattare, konsulter och frilansare. Alla är välkomna! Det finns ingen liknande plattform och det känns bra att kunna underlätta vardagen för företag och bidra tillväxt och utveckling, säger Rami Santrisi.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.