I ett inlägg på sociala medieplattformen X meddelade SpaceX VD Elon Musk att företaget planerar att skicka sina första obemannade Starships till Mars om två år. Uppskjutningen kommer att ske under nästa transferfönster mellan Jorden och Mars, vilket öppnar möjligheten för optimala rymdresor, meddelar Reuters.

Dessa fönster öppnar sig omkring var 26:e månad.

Musk förklarade att de första uppdragen kommer att vara obemannade för att testa tillförlitligheten av att landa säkert på Mars. Om dessa testuppdrag blir framgångsrika planerar SpaceX att skicka sina första bemannade flygningar till Mars inom fyra år.

"Flygningstakten kommer att öka exponentiellt därifrån, med målet att bygga en självförsörjande stad på Mars inom cirka 20 år," sade Musk i sitt uttalande.

Tidigare i år uppgav Musk att det första obemannade Starship-farkosten skulle kunna landa på Mars inom fem år, och att de första människorna förväntas landa på planeten inom sju år. SpaceX har redan gjort stora framsteg, bland annat genom att en Starship-raket i juni framgångsrikt återvände från rymden och landade i Indiska oceanen efter ett fullskaligt testuppdrag runt jorden.

Musk ser Starship som nyckeln till att uppnå sitt långsiktiga mål: att utveckla en mångsidig rymdfarkost som kan transportera människor och last både till månen och Mars, och bidra till mänsklighetens framtid i rymden.

Se även: SpaceX värt 500 miljarder dollar år 2030 spår känd investerare


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.