Den färskaste rapporten, "Decoding Global Talent 2024", baserad på enkätsvar från över 150,000 deltagare från 188 länder, är den senaste i en serie som startade 2014. Denna forskning avslöjar att ekonomiska och yrkesmässiga skäl driver arbetstagare till att söka sig utomlands, med 64 procent som anger finansiella orsaker och 56 procent som pekar på karriärmöjligheter som huvudmotiv.

"Den globala arbetsmarknaden står inför en kritisk arbetskraftsbrist, mycket på grund av sjunkande födelsetal och en obalans mellan arbetskraftsutbud och -efterfrågan," förklarar Sebastian Dettmers, VD för The Stepstone Group. "Arbetskraftsinvandring är en avgörande del av lösningen för att överbrygga detta gap."

Rapporten understryker även vikten av att arbetsgivare stöttar internationella anställda genom att erbjuda hjälp med bostad, visum, och arbetstillstånd. En stor majoritet av de tillfrågade förväntar sig stöd i dessa frågor, samt hjälp med språkutbildning och integration i arbetsplatsens kultur.

"Att omstrukturera hur vi rekryterar och integrerar utländsk arbetskraft är avgörande för att tillgodose behoven på dagens arbetsmarknad," säger Anders Madsen, vd för BCG Sverige. "Regeringar och arbetsgivare måste samarbeta för att skapa en gynnsam miljö som lockar och behåller internationell talang, vilket i sin tur kan ge betydande konkurrensfördelar och tillväxtmöjligheter."


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.