Under tre dagar samlas entreprenörer, industrichefer, ministrar och experter för att diskutera innovation, entreprenörskap och hållbarhet med fokus på förutsättningar för dem som driver svenskt näringsliv och utvecklingen framåt. Dessutom avgörs finalen i Techarenan Challenge där vinnarna av utmärkelserna Årets startupbolag och Årets tillväxtbolag koras av en erfaren jury. Dessutom väljs vinnaren av Näringslivets pris.

Tech-konferensen äger rum på Berns mitt i centrala Stockholm och streamas live från tre scener. Förra året sökte drygt 400 bolag till tävlingen, 50 finalbolag utsågs varav 15 av dessa fick pitcha live i juni inför en jury.

I ett starkt startfält stod slutligen Grace Health som vinnare av Årets startupbolag 2020 och Dynamic code blev Årets tillväxtbolag 2020. Under Techarenan Summit i november fortsatte pitchracet för samtliga 50 finalbolag och resulterade i ytterligare en utmärkelse för Grace Health genom Social Impact Award, cleantechbolaget Exeger vann Näringslivets pris, Nectarine Health kammade hem Publikens pris, Industrins pris gick till Climeon och AI & Technical Edge award vanns av Sana Labs. 

Även i år är tävlingen uppdelad i två delar. Listan på de 50 främsta framtidsbolagen i Norden kommer att offentliggöras den första veckan i juni och 15 av de 50 utvalda bolagen gör upp om priserna Årets Startupbolag, Årets Tillväxtbolag och Näringslivets pris vid Techarenan Challenge 15-17 juni.

I november, under Techarenan Summit pitchar alla 50 bolagen och får då att ställa ut, nätverka, ha affärsmöten samt tävla om priserna Publikens Pris, Social Impact Award, Industrins Pris samt AI & Technical Edge Award. 

Alla 50 finalbolagen erbjuds även en plats i Techarenans entreprenörsnätverk, TEN, som samlar framstående entreprenörer från olika industrier. Målet med nätverket är att bygga ett starkt och relevant nätverk som ska växa varje år och bli en arena för diskussioner kring utmaningar och möjligheter som entreprenörer ställs inför.

Tävlingen, som är kostnadsfri att delta i, riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. De vinnande bolagen i respektive kategori får en plats i Techarenans vinnardelegationsresa som tidigare år har gått till Silicon Valley och New York, Tokyo och Seoul samt Sao Paulo.

– Även i år bjuder vi in alla intresserade att kunna ta del av vår techkonferens live. Utöver att kunna lyssna på entreprenörer, industrichefer, ministrar och experter som diskuterar aktuella ämnen som rör vår framtid, innovation och entreprenörskap kommer även finalen av Techarenans tävling att sändas. Här kommer tittarna att få se unika och banbrytande produkter och tjänster som skapar nya värden och beteenden. Många av finalbolagen har eller är på väg att förändra sina respektive industrier, skapa nya standarder samt förbättra vår vardag och vårt samhälle, säger Omid Ekhlasi, grundare av Techarenan.

Anmälan eller möjlighet att nominera bolag är öppet fram till 18 maj.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.