Securities and Exchange Commission (SEC) godkände nyligen 11 ansökningar, inklusive från BlackRock, Ark Investments/21Shares, Fidelity, Invesco och VanEck, att börja handla med Bitcoin-ETF:er. Det meddelar Reuters.

Handeln med Bitcoin-ETF:er förväntas börja redan denna vecka, vilket kan inleda en intensiv konkurrens om marknadsandelar.

ETF fungerar som så att om någon handlar en andel i Bitcoinfonden (ETF) för 1 krona så ska bolaget bakom fonden köpa Bitcoin för samma belopp. Fonden är med andra backad av Bitcoin, vilket ökar trovärdigheten för kryptovalutan.

"Det är mycket positivt för institutionaliseringen av bitcoin som en tillgångsklass", säger Andrew Bond, managing director och senior fintech-analytiker på Rosenblatt Securities.

Standard Chartered-analytiker sade tidigare i veckan att ETF:erna kan dra in 50 miljarder till 100 miljarder dollar bara i år. Andra analytiker har sagt att inflödena kommer att vara närmare 55 miljarder dollar under fem år.

2023 var ett bra år för Bitcoin och de senaste tolv månaderna har vi sett en värdeökning på över 150%. Marknadsvärdet för bitcoin låg på över 913 miljarder dollar på onsdagen, enligt CoinGecko.

Bitcoin ligger i skrivande stund på strax över 46 000 usd.

Många hoppas nu på att Ethereum (ETH) är nästa kryptovalutan att godkännas.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2024-01-11 11:03
Satsa en tusenlapp var på de 20-50-100 st mest otippade kryptovalutorna. Några av dem borde öka 100X-100kX ggr.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.