Gemini Advanced kommer att erbjudas som en del av en betaltjänst, vilket är ett sätt för Google att ytterligare kompensera utvecklingskostnaderna för AI. Tjänsten ger tillgång till Ultra 1.0; Googles största och mest avancerade AI-modell, som uppges vara ännu bättre på att exempelvis skapa bilder, sammanfatta, förstå och planera.

Google vill konkurrera ut ChatGPT

Allt fler använder ChatGPT och andra AI-verktyg för att få svar. Google är medvetna om att de måste agera snabbt för att hålla sig kvar på toppen och Gemini är ett steg i rätt riktning för Google att behålla sin position.

Prestandaförhöjningen gör att Google mycket väl kan konkurrera med stora AI-verktyg som ChatGPT.

Gemini bäst i test

Google hävdar att Gemini Advanced till och med redan är bättre än dagens ledande alternativ. De säger att blindtester med tredjepartsbedömare har visat att Gemini Advanced med Ultra 1.0 nu är den bästa chatboten på marknaden.

Kan bli Google Assistants död

Androidanvändare kan snart ladda ner en Gemini-app och välja bort Google Assistant. Det är fortfarande möjligt att ha kvar Google Assistant, men lanseringen kan mycket väl leda till att den försvinner eftersom Googles målsättning är att Gemini ska kunna allt Assistant kan och mer därtill. IOS-användare kommer att få tillgång till Google Gemini genom den vanliga Google-appen.

Gemini tillgängliggörs nu för fullt i USA och på andra marknader. Datum för svenskt stöd är ännu inte fastställt.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.