Förra veckan släppte Entrepreneur sin lista över framgångsrika amerikanska kvinnor 2022. Efter att ha gått igenom hundratals inspirerande och talangfulla kvinnor har de nu valt ut 100 stycken till årets lista. Här är sex av kvinnorna som är med på årets lista:

 • Tanya Van Court, Goalsetter
  Efter att ha varit senior vice ordförande för Nickelodeon fortsatte Tanya att vända sig till en yngre målgrupp genom att lära barn och familjer om ekonomi. Hennes mål är att alla barn ska få möjligheten att bli sparare, ägare och investerare.

 • Laura Behrens Weu, Shippo
  Laura hade tröttnat på att det var så komplicerat att hitta ett fraktbolag att skicka sina produkter med  och utvecklade tjänsten Shippo där man kan jämföra och samordna frakt från olika bolag.

 • Heather Hasson och Trina Spear, FIGS
  Heather Hasson och Trina Spear startade märket Figs som utvecklar snygga och bekväma sjukhuskläder, något som hennes vänner inom sjukvården hade saknat.

 • Davida Herzl, Aclima
  Davida är medgrundare till Herzl som utvecklat ett techföretag som använder sensorer för att mäta och analysera luftföroreningar i städer.

 • Ritu Narayan, Zum
  Skolbussystemet i Oakland fungerade dåligt och 70% av barnen spenderade mer än en timme på en buss för att ta sig skolan varje dag. Som en reaktion på det gammalmodiga systemet startade hon ett slags ”Uber för barn” som idag erbjuder transport till 4000 skolor i hennes distrikt.

 • Sophia Elizondo, Brightseed
  Sophia är medgrundare och verksamhetschef på Brightseed som använder AI för att upptäcka nya näringsegenskaper och fytonutrienter hos växter. Kaffein och acetylsalicylsyra är exempel på sådana ämnen, men mindre än 1% av dem har än så länge blivit vetenskapligt identifierade.


Inspireras av fler berättelser här:
100 Women of Influence in 2022

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.