Mall för anställningsavtalDokumentmallen ”Anställningsavtal” används vid anställning av arbetstagare och innehåller de grundläggande uppgifter som skall regleras i ett anställningsförhållande. I anställningsavtalet skall det framgå om anställningen är en tillsvidareanställning, provanställning eller en tidsbegränsad anställning. Därtill skall lön, arbetstid och andra villkor för anställningen framgå.

Vilka uppgifter som skall fyllas in i dokumentmallen beror på arbetsgivarens och arbetstagarens önskemål för anställningen. Observera att bestämmelser i LAS (lag 1982:80) om anställningsskydd samt eventuellt förekommande kollektivavtal måste iakttagas vad avser anställningen och anställningsavtalet.

Tvister mellan arbetstagare och sin arbetsgivare handlar ofta om det har förelegat saklig grund för uppsägning, bestämmelse om det finns i 7 § i LAS (Lagen om anställningsskydd). Vi har även skrivit en överskådlig artikel om ämnet: Saklig grund vid uppsägning - om arbetsrätten och dina skyldigheter som arbetsgivare

Mallen för anställningsavtal är helt gratis. Du behöver bara logga in för att ladda ner den och en rad andra mallar.


Notis: När du vill spara anställningsavtal-mallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator(En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen anställningsavtal fungerar bäst i den senaste versionen.)

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
3 kommentarer
Roger
2014-10-24 06:14
Tack, jag har hittat flera användbara mallar som jag kan använda i företaget 🙂
2013-02-27 09:55
Hej Kristina!
Det bästa sättet är att skapa en bilaga och bifoga.
Kristina Forsman-Semb
2013-02-27 09:48
Hej,
Jag har laddat ner er mall om anställningsavtal och tycker den verkar bra. Jag skulle dock vilja lägga till lite mer text än vad som ryms i rutorna (ffa övriga villkor) och får då problem att texten inte syns vid utskrift. Har ni förslag på ngon lösning, eller måste jag göra en separat bilaga för övriga villkor?
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.