Genom att lära dig att känna igen dina känslor blir du mer medveten om hur andra känner. Om du förbättrar din EQ kan du bli bättre på att anknyta, kommunicera och samarbeta, vilket gör dig till en bättre chef.

Michael Tennant, grundaren av den kreativa studion Curiosity Lab, har hjälpt team på Bumble, NASA och Stanford att bli bättre på EQ. I sin senaste bok, The Power of Empathy, delar han med sig om metoder som ledare kan följa för att förbättra sin EQ och öka de anställdas engagemang. Nedan följer tre fruktbara rekommendationer från Michael Tennant som Inc Magazine har skrivit om.

Var i harmoni med dina känslor för att stärka din emotionella medvetenhet.

Känner du dig orolig eller utmattad? När du är mer i samklang med dina känslor är du också mer medveten om hur andra känner sig. Det innebär att du kan lyssna mer intensivt istället för att prata själv hela tiden. "Att känna igen hur vårt ego visar sig lär oss att inse när vi inte skapar tillräckligt med utrymme för rösterna runt omkring oss", säger Michael Tennant.

Göm dig inte från ­konflikter inom ditt team

Att undvika konflikter är "lite som att operera inom ett avstympat spektrum av mänsklig interaktion", menar Michael Tennant. Hälsosamma relationer är töjbara: Ni kan vara oense men ändå komma tillbaka. Det är genom oenighet och ifrågasättande av åsikter och antaganden som människor utvecklar en förståelse för varandras synvinklar. Han tillägger att ifrågasättande leder till innovativt tänkande.

Bli bekväm med att känna dig obekväm

Att engagera sig i konflikter är inte alltid lätt. Enligt Michael Tennant kan det kännas säkrare för en person att hålla fast vid sina övertygelser. Men att arbeta sig igenom meningsskiljaktigheter hjälper ledare att vidga sina perspektiv, vilket gynnar sättet du interagerar med dina anställda på. "Det kommer att hjälpa dig att bli mer övertygande. Du kommer att behålla dina anställda och du kommer att få ut mer av dem”, säger Michael Tennant.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.