Men först.

Vad är en konspirationsteori?

En konspirationsteori är en obevisad teori om att det pågår en konspiration, komplott eller sammansvärjning.

Konspiration kommer av latinets conspirare som betyder att andas tillsammans.

Konspirationsteori används ofta i nedsättande syfte för att svartmåla eller smutskasta en person eller grupp människor.

En konspirationsteori kan bygga på fördomar där brist på bevis saknas, men det kan också vara ett försök att lyfta fram riktiga sammansvärjningar.

Exempel på kända konspirationsteorier som länge varit i ropet är Illuminati, Tempelherreorden, Frimurarna, Palmemordet, Estoniakatastrofen, Kennedymordet, fejkad månlandning, mordet på Martin Luther King, Chemtrails (kemikaliespår), 11 september-attackerna, Pizzagate, Jeffrey Epsteins självmord, djupa staten, Covid-19 pandemin och om klimatförändringar påverkas av människan eller om det faktiskt är en komplott för att omfördela makt.

Bara för att de hamnar på en lista med konspirationsteorier behöver inte betyda att de inte är sanna. De är teorier som kanske bara behöver lite mer bevis för att faktiskt visa sig riktiga. Vem vet.

Legitim kritik eller en konspirationsteori?

Det är lätt att bunta ihop individer som tror att jorden är platt, tillsammans med människor som lyfter fram andra konspirationsteorier.

Aha, du är en foliehatt som tror på konspirationsteorier. Och så är samtalet avslutat. Johan Eddebo skriver bra om detta i SVD:

“Vi lever förvisso i en tid av en ökande misstro gentemot etablerade institutioner och måste hitta fungerande sätt att hantera detta, inte minst med tanke på de utmaningar som digitala medier tillför. Samtidigt löper vi risken att spä på denna misstro ifall vi med en onyanserad konspiracist­stämpel kategoriskt misstänkliggör all ingående kritik av samhällets institutioner.”

Det finns en risk att all kritik av samhällsutvecklingen stämplas som konspirationsteorier trots att det finns anledning att ifrågasätta, lyssna och diskutera ämnet.

Hanteringen av Covid-19 är ett sådant exempel där många fel begicks och politiker och andra i maktposition sprang åt samma håll utan eftertanke. Detta trots att varningar om läkemedelsbolagens försök att dölja rapporter förekom. Även korruption inom EU vid inköp av vaccin utreds i rådande stund. De som i början av pandemin ifrågasatte om vi verkligen behövde stänga ner allt och massvaccinera hela jorden buntades ihop med de individer som hävdade att vaccinet var en plan för att injicera alla med 5G-chip.

Många stämplades som foliehattar.

Men aluminiumfoliet sålde inte slut i butikerna.

Hur många som idag lever med men för livet eller avled på grund av injektionerna är det ingen som vet, mer än att antalet anmälningar om allvarliga biverkningar slog alla rekord.

Här kommer nu några konspirationer som inte längre går att förneka. De är bevisade och styrkta av fakta.

13 konspirationsteorier som ingen trodde på

1. Cointelpro

Först var det en konspirationsteori, men senare ett faktum. År 1956 skapade FBI Cointelpro, ett program för kontraspionage utformat för att öka splittring och skapa förvirring inom kommunistpartiet i USA. Snart utökade programmet sina mål till Socialist Workers (1961), Ku Klux Klan (1964), Svarta pantrarna, anhängare av Martin Luther King, med flera. För att till slut användas mot alla som gick emot eller ifrågasatte den amerikanska administrationen.

Fram till 1971 försökte de med telefonsamtal, fake news, falsk flagg operationer, och annan propaganda att störa, vilseleda, och misskreditera individer och grupper som var i vägen för myndighetens agenda.

2. Project Sunshine

Myndigheterna stjäl döda barn för att använda i tester. Det var en konspirationsteori, tills det visade sig vara sant.

På 1950-talet samlade den amerikanska regeringen i hemlighet in mänsklig vävnad – främst från döda kroppar utan tillstånd från anhöriga. Syftet med project sunshine var att undersöka effekterna av radioaktivt nedfall från kärnvapenprov. Mer än 1 500 prover, många av dem spädbarn, samlades in runt om i världen.

Dr. Willard Libby som var forskare och kommissionsledamot uttryckte det så här:

"Jag vet inte hur man skaffar dem [mänskliga prover], men det är av yttersta vikt att få fram dem och särskilt unga kroppar. Dessa mänskliga prover är av största vikt, och den som vet hur man gör ett bra jobb med att stjäla dessa kroppar, kommer verkligen att tjäna sitt land.”

3. Bohemian Grove

Bohemian Grove grundades 1872 och ryktet om herrklubben där den amerikanska eliten träffas ostört ansågs länge vara en konspirationsteori. Exakt vad som pågår inom området när de träffas under juli månad varje år, förutom att olika ritualer utförs, är oklart. Kända ledare såsom Richard Nixon, Bill Clinton, Al Gore, Colin Powell, George Bush den äldre, Dwight Eisenhower, Henry Kissinger lär ha varit där vid ett eller flera tillfällen. År 2000 lyckades den kända konspirationsteoretikern Alex Jones ta sig in och filma en pågående ritual och efter det började fler få upp ögonen för att det inte bara var en myt. Idén om Behemian Grove förkastades länge som just en konspirationsteori men idag har TV-kanaler såsom NBC, CBC och BBC bekräftat dess existens.

Teorin om varför dessa klubbar för rika makthavare finns är för att knyta starkare band mellan varandra. Detta sker genom att de ostört från resten av världen gör helt osannolika saker tillsammans som bara de själva känner till - och alla är med på det.

4. WEF - World economic forum

Att World economic forum existerar har nog aldrig varit en konspirationsteori, men att de skulle ha så mycket makt att de påverkar världens utveckling och även Sveriges, har länge viftats bort och klassats som samma konspirationsteori om Illuminati. Alltså att en grupp människor styr eller försöker styra hela världen. Nu går det dock inte längre att förneka deras inflytande.

Grundaren Klaus Schwab dras inte sällan i skiten för sina uttalanden. Den omdiskuterade ”reklamfilmen” från WEF ”You will own nothing and be happy” togs snabbt bort efter stark kritik. Under ett par års tid kunde man läsa om att filmen aldrig gjorts utan bara var en konspirationsteori för att smutskasta WEF. Men då spridningen av filmen inte gick att stoppa ändrade “faktagranskarna” och Wikipedia sina texter och tonar idag ner betydelsen av frasen och filmen.

Om Klaus Schwab själv skulle få äga något står fortfarande oklart.

The great reset har du kanske med hört talas om? Det var Klaus Schwabs försök att “återställa världen” i samband med Covidpandemin. Han släppte boken The great reset samtidigt som pandemin bröt ut, vilket många ansåg vara märkligt då det vanligtvis tar tid att skriva och publicera en bok. Målet med denna nedstängning eller omstart var att du skulle sluta resa, sluta äta kött, sluta konsumera. Ja, du och dina käraste är ett problem helt enkelt.

World economic forum har sina tentakler runt om hela världen. Klaus Schwab berättar stolt att han har tillsatt politiker i en rad regeringar som springer hans ärenden.

Var det inte folkets ärenden som politikerna skulle gå?

Ännu ett klipp.

“De som har kontroll över teknologierna kommer att bli världens härskare” - Klaus Schwab

Även entreprenören Patrick Bet David varnar för Klaus Schwabs och World Economic Forums enorma inflytande över företag och politiska ledare runt om i världen.

World economic forum är alltså helt öppna med sin agenda och därför kan vi inte kalla det en teori.

"The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it." H.L. Mencken

5. Operation Paperclip

Efter andra världskriget anlitade den hemliga underrättelseorganisationen Joint Intelligence Objective Agency i USA mer än 1 600 tyska vetenskapsmän, ingenjörer och tekniker att börja arbeta för den amerikanska regeringen. Att många hade direkta kopplingar till nazistpartiet spelade ingen roll. Operation Paperclip hade som fokus att skapa en fördel mot Sovjetunionen under kalla kriget. De påbörjade det första hemliga rekryteringsprogrammet, Operation Overcast, den 20 juli 1945.

6. Din mobiltelefon lyssnar på dig - även när du inte använder den

Detta var länge en konspirationsteori som många förkastade som trams. Idag har många själva upptäckt att det är sant.

Kanske har du märkt att du talar med någon om något och en stund senare när du lyfter luren och går ut på Facebook så kommer reklam om just det ni pratade om.

Ett spionprogram som heter Pegasus utvecklades just för att kunna installeras på mobilen utan din vetskap. Den går sen att fjärrstyra.

Tiktok anklagas också för att övervaka användaren men även för att hämta information från andra enheter i närheten. Även svenska myndigheter har börjat förbjuda anställda att ha TikTok installerat på arbetstelefonen.

Visselblåsaren Edward Snowden har sedan länge varnat för denna massövervakning.

Missa inte: När masspsykos och hjärntvätt riskerar leda till ett totalitärt samhälle

7. MK Ultra

Under många år hävdade civila och militär personal att USA:s regering hade utfört experiment på dem utan deras samtycke. De stämplades snabbt som galna och det var inget annat än konspirationsteorier. Efter en tid visade det sig dock att fler och fler av dessa berättelser var sanna. De hade ingått i en serie experiment känt som MK Ultra.

MK Ultra inleddes i mitten av 70-talet under ledning av USA:s vice president Nelson Rockefeller och CIA spenderade över 20 miljoner dollar för att i hemlighet undersöka om man kunde hitta ett sanningsserum som skulle användas i syfte att förhöra fiender till nationen. Försökspersonerna, som ofta var prostituerade, fångar i fängelse, mentalt sjuka och drogmissbrukare, utsattes för hallucinogena droger, hypnosmetoder, elchocker och biologiska/radiologiska medel som ledde till stort lidande.

Det spekuleras fortfarande om de verkligen sökte efter ett sanningsserum eller om det var ett försök att kunna styra individer till att omedvetet utföra handlingar, en form av sinneskontroll. Det finns också påstådda kopplingar till massmördaren Ted Bundy och Ted Kaczynski (mer känd som Unabombaren). Men eftersom dåvarande chef för CIA, Richard Helms, 1973 beordrade att majoriteten av dokumenten om MK Ultra skulle förstöras, så lär vi aldrig få veta hela sanningen.

Läs mer om detta på sajten Världenshistoria.

8. CIA smugglade droger

Journalisten Gary Webb avslöjade 1996 något som många länge hade misstänkt: att CIA låg bakom internationell smuggling och narkotikahandel vilket gjorde att brukandet av narkotika både ökade i USA och Latinamerika. Anledningen till att CIA smugglade och tjänade pengar på droghandel var för att de skulle kunna finansiera kriget mot kommunismen i Nicaragua.

Men det verkar inte sluta där.

Sedan ett par decennier tillbaka pågår en opioidkris i USA.

I en artikel på Aftonbladet från 2007 kan vi läsa: ”I slutet av nittiotalet tog talibanerna krafttag och reducerade den afghanska knarkexporten till en tiondel – men efter den amerikanska invasionen i Afghanistan november 2001 har exporten åter tiodubblats.”

Afghanistan står nämligen för majoriteten av världens odling av opiumvallmo.

”I augusti 2019 dömdes läkemedelsföretaget Johnson & Johnson av en delstatsdomstol i Oklahoma till att betala 572 miljoner dollar i böter för att ha bidragit till att skapa opioidkrisen i delstaten.

”I september 2019 försattes läkemedelsföretaget Purdue Pharma i konkurs på grund av mer än 2600 stämningar där företaget anklagas för att ha utlöst opioidkrisen i USA genom sin aggressiva och oetiska marknadsföring av läkemedlet OxyContin.” Källa Wikipedia.

Det är en teori, men en röd tråd. Framtiden får visa om det finns en koppling.

9. Regeringen blandade gift i alkoholen under förbudstiden

Alkoholtillverkare blev ombedda att blanda i starka kemikalier i alkoholen för att få folk att sluta dricka under den amerikanska förbudstiden. Förbudstiden varade 1920 till 1933. Över 10 000 människor dog och långt många fler blev förlamade efter att ha druckit av den dåliga spriten.

10. Läkemedelsbolag sålde medicin som orsakade AIDS

I mitten av 80-talet upptäckte läkemedelsföretaget Bayer att deras blodkoagulerande medicin för blödarsjuka innebar en hög risk att överföra AIDS och Hepatit C.

De visade sig att de hade löst problemet 1984, men de tog inte bort den farliga produkten från marknaden. Istället sålde de den till Asien och Latinamerika, medan Europa och USA fick den nya varianten som inte orsakade AIDS. Ingen vet hur många som dog.

11. Tuskegee-studien

Tuskegee-studien var en klinisk studie som genomfördes mellan 1932 och 1972. I studien observerade man den naturliga utvecklingen av syfilis hos svarta män på landsbygden i Alabama. Försökspersonerna var dock inte medvetna om att de var inblandade i studien utan trodde att de fick gratis sjukvård av regeringen. Bland offren fanns flera män som dog av syfilis, 40 fruar fick sjukdomen och 19 barn föddes med syfilis.

12. Läkemedelsindustrins experiment på barn

För att få ut läkemedel på marknaden behöver tester utföras. Ofta är det svårt att få människor i västvärlden att ställa upp på detta, särskilt när det rör sig om att deras barn ska användas som försökskaniner.

Stämningarna av läkemedelsbolagen regnar tätt. Ingen vet exakt hur många som fått sätta livet till när dessa hänsynslösa bolag testar sina preparat, ofta i fattiga länder. Inte sällan på barn.

2007 stämde den nigerianska staten läkemedelsföretaget Pfizer efter att ha testat antibiotikan Trovan mot hjärnhinneinflammation. 50 barn dog av de 200 deltagarna innan testerna stoppades.

Fler än 300 barn dog i Gambia, Indonesien och Uzbekistan 2022 i njurskador efter att ha ingått i en testgrupp för att testa en hostmedicin. Den innehöll höga nivåer av glykoler vilket orsakade dödsfallen. Länder som Filippinerna, Senegal och Kambodja hade redan börjat sälja hostmedicinen så det är oklart hur många som egentligen dog och skadades.

Pfizer utförde ett experiment på barn i Nigeria 1996, utan föräldrarnas vetskap. Elva barn dog och många fick allvarliga biverkningar såsom hjärnskador och förlamning. Pfizer kände till sedan djurförsök att vaccinet inte var säkert men utförde ändå testerna. Nigerias regering stämde Pfizer som anklagades för mord, men trots detta blev det inte ens en rättegång.

Många år senare publicerade WikiLeaks dokument som visade att läkemedelsbolaget hade anlitat personer som skulle smutskasta Nigerias åklagare så han skulle släppa åtalet mot Pfizer.

Dessa bolags stäms och döms gång på gång till kraftiga böter, men de är låga i förhållande till vinsterna, så de fortsätter att tillverka, testa och sälja sina preparat. Man behöver alltså inte vara ”antivaxxer” för att man ifrågasätter läkemedel och dåligt testade vaccin. Det är väl snarare sunt förnuft kan tyckas.

Tips! Lyssna på P3 Dystopia: Vetenskapens mörker – om pengar och dödliga läkemedel. Där får du mer insikt i hur korrupt medicinbranschen är. Safe and effective betyder ingenting. Denna industri saknar helt enkelt all form av etik och moral.

13. Nayirah vittnar om Kuwaitkriget

Krig är inte populärt och det gäller att ha folket på sin sida för att kunna inleda krig och döda oskyldiga människor.

Den 10 oktober gav en 15-årig flicka vid namn Nayirah (hon kallades så i alla fall) ett tårdrypande vittnesmål inför USA:s kongress. Hon påstod att hon hade sett irakiska soldater som kastade spädbarn ur kuvöserna på ett kuwaitiskt sjukhus och lämnade dem att dö.

Detta vittnesmål hjälpte till att rationalisera beslutet om att stödja Kuwait i Gulfkriget.

Men Nayirahs vittnesmål var falskt.

Senare undersökningar visade att hon var dottern till Kuwaits ambassadör i USA och att vittnesmålet hade arrangerats av en PR-firma på uppdrag av organisationen Citizens for a Free Kuwait. Syftet var att övertyga kongressen om en militär intervention mot Irak.

Avslutningsvis

Problemet är att jag skulle kunna lista många många fler exempel.

Men det spelar ju ingen roll, det är historia.

Nu är det 2020-tal och vi är så klart mer upplysta idag.

Och våra myndigheter, politiker och media skulle aldrig föra oss bakom ljuset. Det är lätt att se vilka som är goda och vilka som är onda. TV:n berättar också det så tydligt ifall man känner sig osäker.

Ifrågasätt inte, var ingen foliehatt och kom inte med konspirationsteorier.

Allt är i sin ordning.


Kända sammansvärjningar i historien

  • Operation Valkyria: Sammansvärjningen och attentatet mot Adolf Hitler
  • Mordet på Julius Caesar
  • Tobaksindustrin mörkade hälsorisker
  • Watergate - Richard Nixon
  • Dalai Lama jobbade för CIA
  • Dieselgate
  • Krutkonspirationen

Filmer om konspirationsteorier

JFK – Även om det var slumpen som gjorde att JFK mördades av en galning som några dagar senare mördades av en annan galning, så är Oliver Stones film lysande.

Snowden – Ännu en film av regissören Oliver Stone. Den är baserad på intervjuer med Edward Snowden. Det är svårt att inte ifrågasätta varför personer som Edwards Snowden och Julian Assange som bevisar korruption inom regeringar och underrättelsetjänster själva riskerar flera hundra år i fängelse. Hur var det nu? Finns säkerhetstjänsten och politiker till för oss, eller är det tvärtom?

American made – Om piloten Barry Seal (spelad av Tom Cruise) som rekryterades av CIA för att smuggla kokain från Sydamerika till USA. Filmen är baserad på en sann historia och handlar om det som länge klassades som en konspirationsteori.

Har du fler filmtips?

Vilken konspirationsteori triggar dig mest?

Vilka av dagens konspirationsteorier tror du är sanna?

Skriv en kommentar!


Företagande crowd

Sajten bygger på crowdsourcing där medlemmarna skapar innehållet. Åsikterna är skribentens egna. Vill du skicka in en egen text eller svara på artikeln? Hör av dig till oss här.

Kommentera gärna nedan men håll god ton. Personliga påhopp i kommentarerna tas genast bort.Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
10 kommentarer
2023-09-06 07:22
Ännu en film med vittnesmål från insidan.

https://rumble.com/v27ggd7-secrets-of-the-united-nations-what-everyone-should-know.html?fbclid=IwAR3pc4to_Ety7J5nItbxosHZi4wTtbY96ZvUX6PjF7eY5OxpZW2shQnSbAg
2023-09-05 09:05
Tack för en mycket bra informativ och väl sammanställd text Mycket intressant läsning
2023-09-02 13:54
PLANDEMIC 3. THE GREAT AWAKENING (2023) www.bitchute.com/video/nwzDoWaW92G2/
Mel Gibsons dokumentär film nu på ingång : https://youtu.be/MNIKASuG52M
Q= Militära resurser fr 177 länder........https://www.bitchute.com/video/gpgITBYqsD2a/
https://valuetainment.com/will-deepfakes-be-the-biggest-threat-to-national-security/
Elitens system bygger på att andra är möjliga att korrumpera: https://www.youtube.com/watch?v=uob5Q2dqS4k
Se mer...
2023-09-02 13:46
Svenska befolkningen har ofantligt mycket att som individ och egen person vakna upp till och ta ställning till nu. . Ponera att befolkningarna i 177 andra länder plötsligt vet att alla satanistiska barnövergrepp, all ondska, krig och elände de har varit utsatta för under flera generationer har sitt ursprung, rötter, styrning och ledning i Sverige. Utifrån den kontexten så uttryckte Steve Bannon för 5 år sedan en undran som jag själv ännu inte funnit ett svar på....(utan tvärtom ..ju fler svenska myndigheters och storföretags loggor och symbolanvändning jag ser.. dessto svårare blir svaret.) Hur skall man lyckas övertyga hela världen att Svenska befolkningen ingenting visste? Se mer...
2023-09-02 13:45
Världen spårar snart ur....ordförklarat blir urspårningen..... inbördeskrig i 184 av världens 194 länder där den kriminella ca 20%:a delen av varje lands befolkning förlorar all sin makt, korruptionsinkomster och allt sitt ägande som de i sitt tänk anser är precis allt som är belånat och att resten skall tas med nya skatter.......klart det kommer bli tufft i nålsögat få igenom den kamelen då de redan är enormt ondskefullt kriminella och i sina förehavande "endast" hålls tillbaka av att de inte vill det skall synliggöras......och där enda chansen vinna över dem är just att hela befolkningen synliggörs just det och dem.... Nu tror jag du förstår varför denna process måste gå via Q´s militära insatser, undantagstillstånd och tribunaler. Se mer...
2023-09-02 11:20
Superbra..hade varit intressant att få lite mer aktuella saker i detta forum.. så det kan hjälpa till med uppvaknandet..
2023-09-01 11:32
Leva i sanning och verklighet är vässentligt om man skall jobba med sig själv och sin framtid. A) C-19 vaxxerna är biovapen skapade av eliten för att avbefolka världen. B) Sverige har en partiell representativ författning... 1) "Partiell"- betyder att man har värde-omräkningstal på de röster som väljer i riksdags-valet och att därigenom en liten elit har 75% av röstvärdet i våra val. 2) "representativ"- betyder att eliten har anställt ett gäng politiker på vår bekostnad, vars tilldelade uppgift (som de väl fått höra genom båda öronen)... är att söndra befolkningen i så många frågor som möjligt så att de aldrig enas och inser att de även enat tillsammans...inte har någonting att säga till om. 3) "Författning"- betyder lagbok som befolkningen måste följa...men inte eliten då de ha både åtals och skattefrihets brev. Den uppgift Svenska etablissemanget har fått av de 9 elit familjer som äger världens centralbanker är att driva alla till ekonomiska undergångens kant så de i ångest och frusteration godkänner att ett ÄNNU mer tyranniskt kontrollerat samhälls system införs C) 2030-2050 blir det en liten is-tid liknande den vi hade 1790-1810, med ca 2 mån årlig kortare växtperiod och omfattande missväxt-risk då kallt vatten absorberar CO2 ( läs: är orsaken till att de vill införa höga CO2 skatter som egentligen är livets gas. 1790-1810 svalt 50% av Skånes befolkning ihjäl pga missväxter och minskad skörd) Se mer...
Se svar (1)
2023-09-01 08:29
Bra text!

Finns en del till att nämna om vaccinationerna som det är märkligt tyst om i media. Tex

- Att det aldrig skyddade mot smittspridning trots att det marknadsfördes så. Pfizer testade heller aldrig det mot smittspridning. De ljög alltså.

- Att Pfizer försökte dölja sina testresultat i 75 år. Man kan ju undra varför?

- Att de allvarliga biverkningar under testerna var långt över vad som normalt godkänns som ett ok preparat. Långt långt över.

- Att CDC nu nyligen gått ut med att vaccinerade har högre risk att bli smittade av nya varianter än ovaccinerade. Se
https://www.youtube.com/watch?v=9RFMQEEmU8g
Se mer...
Se svar (1)
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.