Den fråga man därför måste ställa sig är vad som får dessa små ”företagare” att ändra uppfattning då de växer upp?

Varför tvingas vi se eget företagande som något fult och suspekt?

Normbildning ifrån unga år trycks ned i halsen på dessa oskuldsfulla småttingar så att de lär sig att normen som uppmuntras av samtliga företrädare för vår gemensamma samhällsutveckling är att vara anställd. Då helst som anställd i något stort företag med ett starkt fack som skrivit kollektivavtal med företaget.

Alternativet är att bli anställd av någon verksamhet inom offentlig sektor som finansieras av skatter, skatter från nettoskattebetalare. Det vill säga inte den ständigt pågående rundgången av pengar där löner inom offentlig verksamhet behöver betala ”skatt” på inkomster som i grunden ändå är bidrag från dem inom privat näringsverksamhet.

Politiker verkar inte vilja att vi ska bli egna företagare

Denna skeva utveckling har vårdats ömt av alla politiker alltsedan den socialistiska doktrinen fick sitt genomslag när Socialdemokraterna på 1930-talet hade fått makten och 1938 gjort upp med den då dominerande arbetsgivarorganisationen Svenska Arbetsgivarföreningen (SAF) om det så kallade Saltsjöbadsavtalet. SAF motsvaras idag av organisationen Svenskt Näringsliv men även denna organisation hyllar den ”svenska modellen” som Saltsjöbadsavtalet har kommit att kallas i folkmun.

Konsekvenser av politikernas ovilja att vi blir egna företagare

Etablissemanget har på mindre än 100 år lyckats hjärntvätta den svenska folksjälen att allt eget företagande är något suspekt som vi inte vill uppmuntra till. Idag ser vi resultatet, svensk innovationskraft är kraftigt på dekis och eget företagande bedrivs numera ofta av de som inte förstått fördelarna med eget företagande.

Handelskammaren uppmärksammar att migrationen ställer till problem för näringslivet

Något som i sin tur allvarligt hotar Sveriges ekonomiska tillväxt, rent statistiskt så är Sverige nu det enda land i EU med negativ tillväxt. Det vill säga vi urholkar det svenska välståndet bland annat på grund av ett minskat eget företagande.

Som vi skrivit om tidigare så har konkurserna ökar kraftigt, något som också berörs vid Handelskammarens seminarium för några veckor sedan då en rapport ”Kriminella entreprenörer – en studie av den organiserade brottslighetens kopplingar till näringslivet”.

Vill du ta del av denna rapport och detta seminarium så klickar du på länken här

Släpp de hederliga svenska entreprenörerna loss, det är vår (snart i alla fall)

Vi behöver därför slå ett slag för alla de slumrande entreprenörstalanger så att de verkligen vågar ta steget att starta egna företag och bli sin egen lyckas smed. Den frihetskänsla som det skänker att slippa snegla på olika former av bidrag för att kunna försörja sig själv samt att i förlängningen möjligen också anställa andra ger Sverige tillbaka den ekonomiska utveckling som vi tagit för helt given.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2024-02-11 16:01
Ja. T ex:
/IDIOTISK regel om att det måste vara AB för att få fördelaktigt EU-lån!!!
/Politiker SA för flera år sedan att de ska förenkla för småföretag. Vart tog det vägen? En kompis blev så trött på begärda papper att han la av som företagare...
/En stor del av UPPFINNINGAR blir inte lönsamma. Ändå får man normalt INTE kvitta kostnader för sådana mot vinster från lyckade!!!
Jag blev så förbannad då jag 19 år och hade gjort en på den tiden uppfinning i framkant ibland lågprisvillalarm, för att jag inte fick dra av kostnaden för matrialet till prototypen. Det gjorde att jag hade allvarliga funderingar på att emigrera, men det slutade med att jag beslutade att då ska staten inte heller tjäna något på mina uppfinningar, så jag stoppade allt på lagret där de fortfarande ligger kvar 50 år senare... haha

Fast en "fördel" med den felinriktningen av t o m Företagsekonomi ! för att producera anställda till storföretag, istället för att utbilda egenföretagare, gjorde att jag kunde tenta av tre ÅRS kurs efter bara 18 TIMMARS studier 🙂 eftersom det var så mycket överhoppningsbart. (Fick medelbetyg ändå.)

Startade annat än uppfinningarna istället och nu har jag lagt ner i Sverige och startat två verksamheter i SydostAsien...
Se mer...
2024-02-10 19:45
Ur led är tiden. Klimattrams, media som ljuger, korrupta politiker. Men bra artikel! Jag minns fortfarande "affärerna" jag som liten startade. 25 öre kostade ett glas saft då 🙂
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.