Idag utgår hon utifrån sig själv, och där hon har flera ben att stå på i sin verksamhet. Det ena är att där hon kallar sig för ”Din Mentala Hälsoinspiratör”, som älskar att snurra fart på fastbrända, vidbrända eller bara lite sveda tankar. Det andra är att hon har ett fast uppdrag på en yrkeshögskola som ekonom och koordinator, men sen ser hon även sina uppdrag inom Region Cancercentrum som ett sätt att göra skillnad. Däremellan så kan det dyka upp både smått och gott, där hon känner att här kan hon få vara med och göra skillnad. 

Ordet skillnad är viktigt för Tina idag och hon förklarar det med att vi har varit med om något annorlunda dom senaste åren, och nu är det dags att återta livet i både stort och smått. Detta kan låta enkelt, men det är detta enkla som är så svårt. Det är här Tina vill göra skillnad till att få fler att ta ett eget ansvar, istället för att fortsätta mota olle vid grind. Det här gäller för oss som privatpersoner, men även inom verksamheter för att vi ska gå vidare starkare. 

Tina startade upp sitt företag redan 1998 i Tranås

Efter att ha utbildat sig till friskvårdare och massageterapeut, började hon lite på sidan om sitt arbete. Men efter några år så vågade hon satsa på en kombination av egen praktik, och timanställning i en ortopedisk butik. 

När flytten gick till Norrbotten 2004 valde hon att lägga företaget vilande, men den pockade på hennes uppmärksamhet. Tina behövde helt enkelt en dos av entreprenörskapet, och det var en sida av henne själv som hon verkligen tyckte om. Hon var klar med massagen, men hade fått prova på att föreläsa och kände att det här det var hennes grej.

Tina började föreläsa, och efter ett tag började hon inse att hon behövde få skriva. Det fanns så mycket inom mig som behövde få komma ut, och jag som aldrig hade haft känslan att skriva. Jag var så värdelös på att skriva, men nu var det dags säger Tina.  

Hösten 2014 fick Tina kliva på en rosa resa

En rosa resa som hon kallar sin bröstcancerresa, en resa som hon valde att ge ett syfte. Ett syfte genom att dela med sig av sin erfarenhet från sin livsresa, och hur viktigt det är att våga återta livet när något händer. Idag är det många som bara sopar sina resor under mattan och försöker gå vidare, men så enkelt är det inte. Vi behöver göra ett eget arbete och det är här hon vill sätta fart på våra fastbrända, vidbrända eller bara lite svedda tankar idag. 

Att stå på scen, skriva och coacha är något Tina verkligen älskar, men inte på heltid. Det finns så mycket mer hon vill göra, och det hon också älskar är ekonomi och lägga näsan i blöt på yrkeshögskolan där hon arbetar deltid. En yrkeshögskola är en enormt spännande värld, där hon får vara med och se hur framtidens flygtekniker utbildas. Det som också är viktigt för Tina efter sin Rosa resa det är att kliva in i uppdrag inom cancerrehabilitering, något som kändes skrämmande till en början, men idag så viktigt. Här får hon göra skillnad både inom vården, men även hos patienter och närstående.

Tina är så tacksam att hon idag kan ha en livsstil som denna idag. En frihet under ansvar, som många har svårt att själva våga även om dom skulle må så mycket bättre.

Tina väljer att arbeta utifrån sina erfarenheter, sina möten med människor och tankar. Allt detta beror på att hon i unga år blev mobbad, och därefter blev hon en självmobbare som hon själv beskriver sig. Det var när hon skulle fylla 30 som livet kom och knackade på axeln, och frågade om hon skulle fortsätta så där? Det var där och då hon insåg och förstod, att livet var hennes, möjligheterna var hennes, men även ansvaret. Sen den dagen har hon fortsatt att arbeta med sig själv för att växa som människa, men även vara en inspiration och motivation för andra. 

Som egenföretagare är min största utmaning att få köparen att förstå, att det jag erbjuder är både värdefullt och kraftfullt. Många tycker att erfarenheter det har alla och det är sant, men frågan är hur har du tagit vara på dom? Har du bara sopat dom under mattan och gått vidare, eller har du växt som människa tack vare dom? 

Det jag skriver och pratar om har vi alla hört förut, men det kan vara nu polletten äntligen trillar ner. Det jag skriver och pratar om är enkelt, men det är detta enkla om är så svårt att vi gärna avstår. Vi har alla varit med om stora händelser under som senaste åren, och ska vi få fler att återta livet så behöver vi ta ett eget ansvar ingen annan kan göra det åt oss. 

Älskar att nätverka som företags Tina

Att nå sina kunder då gillar Tina att nätverka, och hon finns även på Linkedin, Facebook, Youtube och via hennes hemsida friskoteket.eu. Många känner också igenom henne genom hennes krönikor sen många år tillbaka som är en stående krönika i en tidning i Norrbotten och på Gotland. 

Mina planer för 2024 det är att fortsätta göra skillnad

 Att göra skillnad genom att komma ut och föreläsa i vårt avlånga land. Utveckla mitt Walk and Talk coaching koncept, skriva texter, men även göra skillnad inom Yrkeshögskolan och inom Cancerrehabiliteringen. 

Jag vill helt enkelt vara med och vända på skutan för den psykiska ohälsan som är på väg ner i diket, men även se till att flera vågar satsa på en karriär och livsstil som får dom att må bra. 

Mina tips till dig som vill starta eget 

Våga tänk godispåse helt enkelt, för du kan som egen göra som du vill. Vad är du bra på? Vilka erfarenheter har du? För du behöver inte lägga alla ägg i en och samma korg. Just nu kanske det kännas läskigt, men sitt lugnt i båten och lägg upp en plan. Våga vara proaktiv, vad är på gång? Vart vill du vara om ett, två eller fem år? Vart kan du då börja nu? 

Våga vara ett original, inte en kopia!

Tina får ofta höra både det ena och andra gällande sitt sätt att arbete, men vad har dom med det och göra? Hon väljer då att säga, låt mig få ha min godispåse. Den gör att jag mår bra, och det är det viktigaste för mig. Tina har alltid haft svårt att följa andra, utan hon vill gå sin väg och med så innebär det att ploga en ny väg. Förhoppningsvis kommer fler att inse att den vägen, ger så mycket mer i slutändan. 

Det finns många intressanta och motiverande människor.

Under pandemin upptäckte jag Linkedin en kanal, som har hjälpt mig otroligt mycket och där många idag vet vem din mentala hälsoinspiratör Tina i Luleå är. Så helt klart ett hett tips, börja hänga här och börja kommentera. Börja med något litet, och så vågar du sen göra egna inlägg. 

Det är det enkla som är det svåra idag, men livet är ditt, möjligheterna är dina, så även ansvaret. Så våga ta ansvaret för ditt liv, och våga gör skillnad både för dig själv och dom omkring dig. 

Vill du veta mer om Tina Persson hittar du henne på www.friskoteket.eu. Linkedin tinaperssonlulea, Facebook Friskoteket Tina Persson.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.