Under semesterperioden kan det kännas tungt och frustrerande att jobba. Arbetstempot saktas ner samtidigt som dina vänners sommarbilder fyller sociala medier. Vi ger dig därför tre konkreta knep för att hålla motivationen och produktiviteten uppe, och samtidigt bocka av to-do-listan för att vara väl förberedd inför hösten.

1. Satsa på meningsfulla arbetsuppgifter

Hemligheten för att uppnå framgång i arbetet är att engagera sig i meningsfulla projekt. Under året finns det sällan tid för att engagera sig i tidskrävande uppgifter som kräver research och hängivenhet. Men när alla andra är på semester minskar flödet av
inkommande mail och meddelanden dramatiskt vilket ger dig tid att ta itu med projekt du har lagt på is.

2. Rensa upp

Om du känner dig för matt för att ta itu med ett stort projekt är det ett perfekt tillfälle att utnyttja din tid genom att gå i motsatt riktning: ägna en dag eller två för att rensa upp mindre uppgifter som har hindrat din produktivitet under hela året. Vi har alla en lista över saker som borde göras, men tiden finns sällan där. Kanske kan du rensa din mailkorg eller skriva det där rekommendationsbrevet till din tidigare intern eller uppdatera din LinkedIn-profil.

3. Bygg upp ditt nätverk

Nätverkande får ofta lite fokus när det är högt arbetstempo, varför det under semesterperioden är ett utmärkt tillfälle att nå ut till nya kontakter, inom eller utanför din organisation. Om de också är kvar i stan kan de dessutom vara mer mottagliga än vanligt för ett möte. Bygg upp ditt nätverk och stärk relationen till dina kontakter.

Det kan kännas tungt att sitta inomhus och jobba medan andra är på semester men belöningen för att du jobbar är tiden du får för meningsfullt arbete.

Vi på BlueCall önskar dig en riktigt skön månad, oavsett om du jobbar eller har semester!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.