Ett år har gått sedan BuildSafe vann affärsidéstävlingen Wistrand Startup Star 2016. Då stod de inför lanseringen av deras digitala tjänst som förenklar säkerhetsarbetet på byggarbetsplatser. Nu, ett år senare har det unga företaget börjat etablera sig och både fått nya investerare och kunder.

Vinsten i Wistrand Startup Star har betytt mycket för BuildSafe som tagit fram en app och en webbplattform där säkerhetsarbetet på byggarbetsplatsen registreras och är tillgängligt för alla som jobbar i projektet. Förutom en bekräftelse på att affärsidén faktiskt höll måttet så genererade vinsten i en hel del uppmärksamhet.

- Vi blev oerhört stolta när vi vann finalen. Dessutom gav segern många ringar på vattnet. Vi fick uppmärksamhet i branschpress och nya kunder och prospekts hörde av sig. Det var väldigt kul, berättar Leo Sydow, en av BuildSafes grundare.

Priset i tävlingen var bland annat juridisk rådgivning av Wistrand advokatbyrå, något som BuildSafe har haft stor nytta av.

- Om vi hade vetat allt vi vet idag om juridik skulle vår startsträcka varit mycket kortare. Att ha kunskap om exempelvis licensvillkor och aktieägaravtal är en otrolig fördel när man startar upp ett företag.

Årets tävling av Wistrand Startup Star kommer lanseras i januari 2017 och finalen går av stapeln i april. BuildSafe vill gärna skicka med några tips till de tävlande.

- Tänk på att lägga lite extra krut på att förklara problem och lösning. Låt någon som inte har kunskap om er produkt eller bransch ta del av er pitch. Man ska lätt förstå vad ni gör och vad ni löser för problem utan att vara insatt.

Om BuildSafe
Ett digitalt verktyg som hjälper byggbranschen att identifiera, rapportera och förhindra olyckor. Användarna kan arbeta mer proaktivt med säkerhet och minskar administrationen. Verktyget kan användas av alla olika aktörer som är med i ett byggprojekt.

Wistrand Startup Star är en affärsidétävling öppen för nystartade företag med tillväxtpotential.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.