När jag nås av budet att en av Gnosjöandans främsta ikoner - om inte den främste: Big Bengt Erlandsson dragit sin Colt för sista gången minns jag en berättelse om en ung man som vid besök i en Gnosjöfabrik slogs av tanken att själv starta något eget. Han hade sett att man på stället han besökte stansade detaljer och och tänkte att just en sådan liten behändig stansmaskin som han såg där skulle han själv kunna ha hemma i garaget.

Gnosjöandan i funktion

När han frågade fabrikanten vad man kunde tjäna på att sitta och stansa fick han inblick i ekonomin och samtidigt besked om att man kunde tänka sig att köpa hans tjänster om han förverkligade sina planer. . Samarbete istället för konkurrens...

Nyckelrepliken

Vår blivande entreprenör som gjorde annat om dagarna och tänkte sig att jobba i garaget kvällar och helger (Kanske frun kunde stansa lite när han var på jobb?) åkte till Brännehylte Handel och mötte legenden Big Bengt som genast visade den maskin som behövdes med orden – ”Köp denne maskinen nu så att du kan komma igång och tjäna pengar”

Gör som Big Bengt! Visa pengarna när du säljer, Strunta i egenskaperna. Visa på kundnyttan!

Låt aldrig kundämnet själv dra egnas slutsatser av produktens/varans egenskaper. Visa på pengarna.

Samarbeta med branschskollegor och visa på allt det underbara som kan hända när man köpt något av dig.

Då kommer du att lyckas ännu bättre i affärer.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.