En av de bästa sakerna med sommaren är att man äntligen får tid att läsa alla de där böckerna som samlat damm på nattygsbordet. Varför inte passa på att byta ut en av dina deckare i år mot en bok om kreativitet?

Här är tre klassiska böcker om kreativitet som passar perfekt för sommarläsning:

1. David Burkus: The Myths of Creativity: The Truth About How Innovative Companies and People Generate Great Ideas

Det finns många myter om kreativitet som etsat sig fast i det allmänna medvetandet. The Myths of Creativity slår sönder dessa myter och ger en uppsjö praktiska tips på hur man kan öka sin kreativitet.

2. Mihaly Csikszentmihalyi: Creativity: The Psychology of Discovery and Invention

I den här boken undersöker Mihaly Csikszentmihalyi, mannen med världens kanske knepigaste efternamn och som myntade begreppet ”flow”, hur kreativa individer genererar banbrytande idéer, gör upp med frågan huruvida kreativitet sitter i generna eller är något vi kan lära oss och varför matbordet är en så bra plats för kreativiteten.

3. Ed Catmull & Amy Wallace: Creativity Inc: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration

När Toy Story, världens första 3D-animerade långfilm, kom ut 1995 blev den en enorm succé och företaget bakom filmen, Pixar blev ett hushållsnamn. I Creativity Inc berättar företagets VD, Ed Catmull om vad som gör Pixar till ett av världens mest kreativa filmbolag.

Trevlig läsning!

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.