Nina Jansdotter, PR-konsult och karriärcoach, tar nu ett nytt steg på karriärstegen och lanserar en ny gratisapp för androidtelefoner. Appen kommer att göra det möjligt att rita sin egen personliga status på mobilen till Facebook.

Idén med appen ”Social Denniz” började för ett år sedan när Nina Jansdotter fick kontakt med programmeraren Dennis Majvall – som också appen är döpt efter. Han hade då i uppgift att programmera en annan app för Nina, ”Skissa och gissa”, men som gick i stöpet i och med att appen ”Draw Something” dök upp med samma koncept; Pictionary på mobilen.

- I det läget kan man välja två spår, berättar Nina. Antingen kan man ge upp och älta att någon annan hann före eller så kan man tänka ”vad roligt, jag hade en säljande idé, hur utvecklar jag den till något nytt?”.

Nina valde det sista alternativet och, istället för att ge upp sin idé, tänka i nyare banor. Vad mer kunde hon göra av detta redan utvecklade ritbräde? Resultatet födde ”Social Denniz”, en app som möjliggör att i färg rita en personlig status direkt till Facebook.

- Idén har länge legat och grott i det undermedvetna. Jag är inte så teknisk av mig så innan har personer fått hjälpa mig att göra små inspirationskort men nu kan jag själv rita dem, fortsätter hon entusiastiskt.

Att ta steget till att förverkliga visionen har tagit tid, men i grunden handlar det om att lita på sin magkänsla, menar Nina.

- Om man bara vill tjäna pengar räcker det oftast inte hela vägen, men om man tror på det starkt, brinner för det och har passion för det kommer man kunna ta alla motgångar och då är det viktigt att våga satsa och kliva ur sin trygghetszon. Vågar man inte göra det kommer man inte utvecklas.

Det Nina med appen hoppas att uppnå med appen är att personifiera Facebook ytterligare, men också förenkla statusuppdateringen så mycket som möjligt för dem som gillar att bryta av med bilder och färg. Målet är därför att vem som helst ska kunna använda hennes app, och i framtiden även på vilken plattform som helst.

Slutligen, tre tips från Nina Jansdotter för dig som också vill förverkliga en affärsidé:

  1. Se dig omkring efter vad som redan finns. Är det något som saknas? Är det något som kan förbättras?
  2. Omge dig av människor som tror på dig och din idé och våga be dem om hjälp när du kör fast.
  3. Gör det du brinner för och lita på din magkänsla!

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.