Del #1 i serien superförhandlaren

Jag träffade e-handelskungen Pär Svärdson som är grundare till apotea.se och Adlibris och sitter som styrelseledamot i flertalet bolag och frågade honom om hans 3 absolut bästa förhandlingstips, extrakten från alla förhandlingar som han har varit med om. Dem återges i den ordningen som Pär sa dem.

1. Först och främst poängterade Pär att du ska veta vad du vill.

Läs även: Förhandlingsteknik: undvik dessa 14 misstag till varje pris

2. Tips nummer 2 är att inte vara alltför angelägen om utgången av förhandlingen. Våga misslyckas, känn inte att du måste få dealen hem, då blir det inget bra. Attityd "skit samma" om det inte blir av är nyckeln till framgång. Var inte desperat och för ivrig, det kommer andra möjligheter, det är när du släpper "måste" som allt blir mycket bättre.

3. Pär Svärdsons tips nummer 3 är vikten av att veta vad din motpart vill. Tänk ut vad motpartens avsikter kan vara, vad är viktigt för motparten, läs på och förbered dig. Om du förstår vad den andra vill blir det mycket lättare att förhandla och komma överens.

Stort tack Pär Svärdson för riktigt bra förhandlingstips. Håller du med? Har du några tips som du vill dela med dig av?

Del #2: Anna Kinberg Batras tre bästa förhandlingstips

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2019-06-03 06:32
Tack snälla för dessa tips, vilka känns genuina och grundläggande. Jag hade en kund som hade nytta av dessa tips, ca 5 minuter efter det att jag fått länken tillskickad i mailen. Snacka om kundnytta!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.