Hej! Jag är delägare i ett företag som anordnar events. Frågan vi ställer oss nu är om vi skall använda oss av reklampennor eller ej? Är det en bra marknadsföringskanal att satsa pengar på och ger det vanligtvis tillräckligt mycket? I så fall, skall vi investera i pennor med vår egen logga/kontaktuppgifter eller använda oss av gratispennor från våra samarbetspartners med deras uppgifter på? Vi räknar med att som minst dela ut 40 pennor/event. Vad tror ni? Bör vi investera i det själva? Detta är högaktuellt och beslut skall tas omgående, så uppskattar verkligen ett så snabbt svar som möjligt. Tack på förhand! Med vänliga hälsningar Daniel
- Daniel


Svar av Företagande Redaktionen, Expert inom företagande och entreprenörskap.

Det är ingen lätt fråga att svara på men vi ska ge er några saker att överväga.

Vissa tycker att reklampennor är väl värt investeringen och de köper låda efter låda för att dela ut till kunder, på mässor, ja varje chans de får, likt ett visitkort. Fördelar med reklampennor är att de är billiga att köpa, personen får med sig något att hålla i handen och som kanske även hamnar på skrivbordet där den ger en påminnelse om ditt företag. En penna med bra kvalité stärker varumärket och håller länge.

Men att säga om det är värt det är ändå svårt. Hur räknar man hem investeringen i marknadsföring? Det går knappt då pennan i värsta fall kan kastas direkt eller i bästa fall används i flera år framöver av många olika människor.

Om vi räknar på det. En penna kostar, om jag inte minns fel, 3-5kr styck för bra kvalité inklusive tryck om man köper 1000 stycken. 40 pennor/event x 5k = 200kr extra i kostnader. Kan en penna skapa en ny kund så det värt det. Gör den inte det så är det pengar i sjön + en negativ miljöpåverkan.

Att använda och marknadsföra andras företag kan tyckas vara lite märkligt om ni inte har ett samarbete och vill hjälpa dem. Alternativt att ni säljer ett marknadsföringspaket till dessa företag där de betalar er för att sponsra eventet med pennor och andra reklamartiklar. Ni får på så sätt in extra pengar samtidigt som ni kan ge bort saker till besökarna.

Jag hoppas det hjälpte lite. Lycka till med kommande event!

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.