Boken är dels en bok för ledare men också för alla som vill få ny inspiration till förändring i livet. Han är själv ett exempel på hur man som maskrosbarn kan utveckla sig själv till att få det liv som man drömmer om.

Förutom sitt chefsjobb så är Pelle Johansson en uppskattad personlig tränare. Han har alltid varit intresserad av människor och tycker det är roligt att få andra att växa.

Som tränare ser han hur de växer inte bara muskulärt utan också mentalt. De flesta klarar mer än de tror. Han vet av erfarenhet att det är lätt att säga att det är hopplöst, jag kan inte, det är för svårt osv. Han lär ut konsten att försöka igen, att inte ge sig och i boken finns många konkreta exempel på hur olika hinder på vägen kan övervinnas.

Ord som saboterar

När Pelle Johansson som ung fått höra olika negativa saker om sig själv så började han till slut tro på att det var sant. ”I vår familj är vi dåliga på matematik” var ett sådant begränsande uttalande. Det satt som en tagg där i medvetandet och la hinder i vägen för honom. Han berättar:

–Jag tog mod till mig och skrev in mig på Komvux, mest för att jag behövde kunna matte för att bli företagare. Jag trodde att jag var hopplös, men det visade sig att jag kunde lära mig mer än jag trodde var möjligt. Bra pedagoger finns!

Att bli sin egen bästa ledare

Han fortsatte sedan att utmana sig själv och ta ansvar för sin egen utveckling. Samtidigt har det funnits envisa människor omkring honom som har frågat honom vad de ska göra för att komma vidare i sina liv.

– De ställde så svåra frågor om vad de skulle göra, hur de skulle komma vidare. Varför måste de fråga just mig? Detta aktiverade mig och fick mig att gå ledarskapsutbildningar och läsa mera om personlig utveckling. Genom att hjälpa andra får man ju bättre självinsikt, något som en god ledare behöver ha.

Att vilja bli rik

Som ung hade Pelle Johansson en vision om att bli rik. Till en början såg han stora mängder med pengar framför sig. Idag har han en mer nyanserad syn på vad begreppet ”rik” innebär. Men livet i övrigt? Hur mår du? Sover du gott om natten? Har du smärtor och är du frisk? Tar du hand om din kropp och själ? Hur ser dina relationer ut? Sköter du din ekonomi på ett förståndigt sätt? Det är flera olika saker som behöver ingå i ett rikt och bra liv, enligt honom.  För den som vill ta nya steg för att förverkliga sig själv råder han:

– Sluta aldrig att försöka, ta det i etapper. Utgå från situationen som är just nu och utöka dina aktiviteter lite så du känner att det händer något, att du rör dig i rätt riktning. Det gör inget om steget bara är litet, avslutar han.

Text av Carin Andrén


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2021-02-02 11:01
Inspirerande läsning!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.