Härom veckan fick den nya startup-generatorn Antler kungligt studiebesök. Antlers mål är att hjälpa entreprenörer nå sin fulla potential genom att matcha talanger med ett starkt internationellt nätverk, coachning och finansiering.  Möjligheten att ansöka till Antlers tredje program i Stockholm öppnade nyligen. 

Söker personer med gott gry

”Hellre en A-entreprenör med en B-idé, än en B-entreprenör med en A-idé,” så brukar den moderna versionen av uttrycket heta hos så kallade riskkapitalister (”venture capitalists”).  Startup-generatorn Antler kan sägas ha satsat allt på denna princip som fundament för sin affärsidé och lagt sina världsomspännande resurser bakom tron på individen. Härom veckan besökte Prins Daniel därför Antlers Stockholmskontor.

Livia Moore, europeisk marknadschef, förklarar vad Antler speciellt tittar efter:

— Antler fokuserar på dig som individ och utvärderar din “grit”, problemlösningsförmåga och expertis" - det är dessa tre egenskaper vi tittar på i vår rekryteringsprocess. 

Entreprenörskap som folkrörelse

H.K.H. Prins Daniel har en omvittnad brinnande önskan att nyföretagande ska bli nästa stora svenska folkrörelse. Prinsen har genom åren rest land och rike runt— och över internationella sjöar och hav— för att främja entreprenörskap. Sverige rankas internationellt de senaste åren bland världens i särklass mest innovativa och bästa länder för affärer. Startup-generatorn Antler, det senaste tillskottet i det svenska framgångståget alltsedan 2019, höjer den höga nivån på nyföretagarklimatet genom att göra något så unikt som att investera i entreprenörstalanger utan krav på en affärsidé.

Livia Moore:
— Vårt mål är att du på sex månader ska komma längre än vad många gör på flera år. Vi undanröjer de hinder som gör att startuper misslyckas - såsom svårigheter att hitta rätt team, få finansiering och bekräfta att det finns ett tillräckligt stort behov på marknaden.

Många som söker

En stolt Anders Hammarbäck, partner på Antler, välkomnade Prins Daniel för en rundvisning samt för en presentation av höstens grupp av 98 aspirerande entreprenörer som fick berätta om sina drömmar och presentera sina visioner. Entreprenörerna befinner sig i första fasen av sitt program, som inleddes för drygt en månad sedan.

De valdes ut bland 1500 sökande från hela världen. Under ett sex-månaders program får de stöd från Antler med att hitta medgrundare, komma på idéer, validera dessa, starta och skala upp sina bolag. 

Unik modell

Skillnaden mot de inkubatorer, kuvöser och generatorer som har skapats i samband med IT-boomen och efteråt är att man normalt inte kommer genom dörren om man inte har en färdig idé och sidor upp och ner med en skriven affärsplan.

Med Antler behövs inte detta. Du går, förenklat uttryckt, in på den ena sidan av startup-generatorn med två tomma nävar och gott gry och framåtanda i dig, och kommer ut på andra sidan 6 månader senare med cirka 1 miljon i startkapital, värdefulla kontakter samt ett internationellt distributionsnät och stödnätverk i ryggen. Självfallet finns det krav och förväntningar men du behöver inte ha en färdig idé när du ansöker.

— Det stämmer bra att vi inte kräver någon idé, dock så vill vi verkligen uppmana folk som har en konkret idé de vill bygga startup på att söka. Lite mer än hälften kommer in med en idé och jag tror att det är en av anledningarna till att vårt program funkar så väl (att det finns både folk med och utan idéer så de kan bilda team på ett smidigt sätt) förtydligar marknadschefen Livia Moore.

Programmet är öppet för ansökningar

Ansökningarna för Antlers tredje program i Stockholm öppnade nyligen. Eftersom du läser Företagande.se så är chansen stor att du har funderat på hur det skulle vara om du kunde hitta någon att samarbeta med, eller kunde få hjälp med finansieringen och att få Din idé att växa. Här har du chansen.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.