Att vara en framgångsrik entreprenör innebär att du måste axla många arbetsuppgifter. Det gäller i synnerhet under starten av ett företaget, när du ännu inte har anställda personer inom alla arbetsområden.

Det kan vara dyrt att lära sig de färdigheter och tekniker som är nödvändiga när du startar ett nytt företag, men som tur är har antalet högkvalitativa gratissidor på internet som är ämnade för just detta ökat de senaste åren. Nedan kan du läsa om några av dessa gratisresurser online bland annat inom områdena marknadsföring, företagsekonomi, entreprenörskap och företagsledning.

1. CodeAcademy

Denna fantastiska resurs erbjuder dig gratis interaktiva programmeringslektioner i HTML, CSS, Javascript och PHP. Du kan dessutom spara alla de framsteg du har gjort. Att lära sig dessa kodningstekniker kan vara till hjälp för entreprenörer som inte själva har en anställd programutvecklare som kan fixa buggar, eller för entreprenörer som vill lära sig att bygga egna hemsidor, appar eller andra produkter från grunden.

www.codecademy.com

2. HubSpot Academy

HubSpot Academy är ett gratis certifieringsprogram som erbjuder kurser i marknadsföring på webben, bland annat inom webbsideoptimering, landningssidor och hur man samlar in leads/potentiella kunder. För att få sitt företag att växa och synas online är dessa kunskaper guld värda.

Academy.hubspot.com

3. Moz

Om du vill lära dig mer om sökordsoptimering för att få din webbsida att bli mer synlig bör du spana in denna pärla från Moz. Förutom att du får tillgång till Moz Academy gratis kan du delta i ”webbinarier” (live eller inspelade), ta del av nybörjarguider inom SEO-skrivande, sociala medier och hur man jobbar med länkar.

Moz.com

4. LearnVest

De mest framgångsrika entreprenörerna vet hur man hanterar sina pengar på såväl ett företagsmässigt plan som på ett privat plan. LearnVest har en rad mycket prisvärda kurser inom finans, men också ett par gratiskurser som tar upp hur du skaffar dig rätt vanor för att hantera pengar och hur du sätter ihop en budget.

5. edX

Denna gratissida har över 300 kurser inom olika områden. Till exempel kan du lära dig om finansiell analys, beslutsfattande och analys av vilka dina kunder är. Kurserna täcker inte bara företagande i största allmänhet, utan du kan också lära dig mer om specifika områden inom din bransch, t ex miljövård.

www.edx.org

6. Khan Academy

Denna resurs skapades för att ge alla möjligheten till utbildningar inom matematik, vetenskap, konst och teknologi med mera. Sidan har över 100 000 interaktiva övningar för att omsätta dina kunskaper till praktisk användbarhet. Trots att många av kurserna är på en gymnasial nivå är flera av dem bra för dig som vill fräscha upp dina kunskaper. Sidan tar också upp en del om skatter och bokföring men dessa gäller inte alltid på den svenska marknaden då vi har olika skattesystem, lagar och regler.
www.khanacademy.org

7. MIT Open Courseware

På denna sida kan du gratis se på och läsa de kurser som lärs ut på universitetet MIT. Universitetet har satt ihop en entreprenörssida som listar alla tillgängliga kurser som kan vara nyttiga för nya företagsägare. Kurser som finns är till exempel ”Early State Capital” och ”The Software Business”.

Ocw.mit.edu

8. Kutztown University of Pennsylvania

Detta universitet har nästan 100 gratis högskolekurser online som i högsta grad är användbara för entreprenörer. Kurserna behandlar till exempel företagsplanering och ledarskap.

9. Coursera

Coursera är på många sätt likt MITs öppna kurser. Sidan har 114 samarbetspartners som tillhandahåller gratiskurser åt närmare 10 miljoner användare. En fördel på Coursera är att det finns väldigt specifika kurser som passar perfekt för särskilda nischer, såsom ”Data Management for Clinical Research” och ”Innovation for Entrepreneurs: From Idea to Marketplace”. Det stora nätverket av samarbetspartners möjliggör ett stort urval av kurser.

www.coursera.org

10. OpenCulture

Denna sida är inte i sig en plattform för kurser och utbildning, utan samlar och delar gratisresurser som finns runtom på webben. Deras lista över 150 gratis onlinekurser för företag är en fantastisk källa i och med att de hänvisar till kurser som finns på iTunes U och andra kurser i ljud- och videoformat. Sidan har också listat gratis ljudböcker, certifieringskurser och andra onlinekurser.

www.openculture.com

11. YouTube

Det kommer förmodligen inte som en nyhet för de flesta att YouTube är en av världens största sökmotorer, då det finns videos om i stort sett allting du kan tänka dig, från TED talks till presentationer om hur du bygger upp ett företag. YouTube är en användbar resurs inom alla möjliga områden.

Youtube.com

12. Alison

Denna plattform erbjuder gratiskurser online från några av de mest välkända namnen på internet idag, till exempel Google, Microsoft och Macmillan. Med mer än fyra miljoner användare och över 600 kurser omfattar sidan ämnen som ekonomisk läsförståelse, personlig utveckling och andra expertisområden inom entreprenörskap.

alison.com

13. Saylor

Saylor Foundation är med gratis och arbetar med erkända högskolor och universitet för att dessutom kunna erbjuda dig prisvärda certifieringar och betyg. Kursutbudets nivå och innehåll kan liknas vid det du läser inför en kandidatexamen på universitetet.

www.saylor.org

Detta var några tips. Du kan även söka på Google efter podcasts och besöka olika konsulters hemsidor. Många egenföretagare erbjuder nämligen gratis material för att visa vad de går för. Även på Facebook finns många nishade grupper.

Har du fler tips? Kommentera gärna nedan.

Källa: entrepreneur.com

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.