Skräddarsydd lösning för vagnparken

– Elektrifieringen är omfattande idag och med hållbara val kan vi tillsammans bidra till att minska koldioxidutsläppen. Därför gör vi vad vi kan för att öka andelen elbilar i de svenska företagens vagnparker, säger Erik Bergsten, Head of sales på Ziklo.

Klädföretaget Didriksons, strax utanför Borås, har haft Ziklo som vagnparkspartner i drygt 2 år.

– Vår ambition var att skapa en grön vagnpark och vi behövde råd och hjälp med att ta fram en bilpolicy som var skräddarsydd för oss. Vi hade en bra dialog med Ziklo, berättar Emma Gardström, CFO på Didriksons.

El är framtiden

– Våra kollegor är en av våra viktigaste tillgångar och deras välmående är av stor betydelse för oss, berättar Fanny Ekholm, CSR-ansvarig på Didriksons. Det avspeglar sig bland annat i valet av företagsbilar där det är extra viktigt med säkerhet och hållbarhet. Målet är tydligt – år 2025 ska 75 % av företagsbilarna vara eldrivna eller hybrider. Som en del i utvecklingen har man även satsat på bra laddningsmöjligheter vid kontoret i Borås.

Hållbarhet som kärnfråga

För Didriksons har hållbarhet och säkerhet alltid varit kärnfrågor. Själva grundfilosofin när företaget startades 1913 var att tillverka skyddande arbetskläder åt fiskarna i Grundsund som hade tuffa arbetsförhållanden. Än idag är syftet att tillverka funktionella plagg som håller dig torr oavsett väderlek.

– Vi jobbar med en cirkulär affärsmodell. Det handlar om hållbarhet i själva kläderna där vi sätter ett högt värde i att skapa långlivade produkter men även om hållbarhet genom hela värdekedjan. Vi har valt att samarbeta med få partners som vi har skapat långsiktiga relationer med säger Fanny.

Samma värderingar gällde när man valde att samarbeta med Ziklo.

Hjälp med administrationen

Ett av de viktigaste kriterierna vid valet av partner var att man kunde få tillgång till bra verktyg som underlättar administrationen. 

– Vi använder till exempel Förarkalkyl där våra förare lägger in sina bilbeställningar enligt vår bilpolicy och får beräkning på förmånsvärdet. Jag behöver inte vara med i den hanteringen, utan får en sammanställning, berättar Emma. 

– Vi uppskattar också appen Ziklo Driver där förarna kan rapportera sina tjänstemil på ett enkelt sätt.

Läs mer om Ziklos samarbete med Didriksons

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.