Allt fler företag inser fördelarna med digitala avtal och digital signering. Istället för att behöva träffas fysiskt eller skicka papperskopior kan avtalet göras tillgängligt omedelbart för alla parter, oavsett var dessa befinner sig.

Teamet bakom GDPR dokumentation har utvecklat tjänsten FastSign för avtal och digital signering.

”Att sluta avtal, oavsett om det handlar om en anställning, kunder eller leverantörer, är centralt i all verksamhet. Avtalsprocessen ska vara så smidig som möjligt och det praktiska kring avtalet ska inte ta onödig tid”, säger Derek Wamala-Johnson, försäljningschef för FastSign.

Kunden sätter enkelt upp nya avtal i FastSign och delar dem med motparterna för signatur med bank-ID eller handskrivna elektroniska signaturer. FastSign är en molnbaserad tjänst vilket innebär att motparterna kan signera var de än är.

Erbjudande Deluxe

Använd din rabattkod (foretagande30) för att få 30% rabatt på FastSign.

Samarbete med Företagande

För att förenkla vid nya avtal kan kunden lägga in sina egna avtalsmallar i FastSign. Det går också att få tillgång till avtalsmallar från FastSign och Företagande.

Mallarna kan enkelt anpassas till företagets grafiska profil och specifika behov.

”Våra kunder kan välja att skicka med flera dokument och bilagor. Varje dokument kan signeras för sig eller omfattas av en huvudsignatur”, fortsätter Derek Wamala-Johnson. ”När du sätter upp avtalet lägger du också in vilka som ska signera det.”

Säkerhet är viktigt för FastSign. Förutom att uppfylla alla juridiska krav på digitala signaturer i enlighet med EU:s förordning om elektronisk identifiering uppfyller systemet ETSI standard PAdES. Kunderna kan vara trygga med att rätt person signerar och att signaturen är gällande.

Signa upp dig här idag och få 30% rabatt på månadskostnaden - Använd din rabattkod foretagande30

Några kundberättelser

En av FastSigns kunder är PublicInsight som verkar för en modern välfärd genom att matcha kompetens, tillgång och efterfrågan på den offentliga marknaden.

”Vi vill att den offentliga affären ska präglas av konkurrens, transparens och rimliga trösklar”, säger Fredrik Tamm, Grundare av PublicInsight. ”Vi vill underlätta för både köpare och leverantör att hitta rätt.”

Med kunder över hela Sverige var det självklart att avtal skulle kunna signeras överallt. PublicInsight har valt att använda FastSign för digital signering.

”Vår affärsmodell bygger på att undanröja onödiga hinder i den offentliga affären”, berättar Fredrik Tamm. ”Därför är det naturligt för oss att använda enkla och säkra verktyg också i vår egen verksamhet.”

IT-företaget Trinax använder också FastSign. Trinax utvecklar IT-tjänster för bland annat tid- och projekthantering, personalliggare och CRM.

”Våra tjänster gör tillvaron enklare för våra kunder”, berättar Fredrik Yli-Luopa, VD och grundare på Trinax. ”Våra kunder ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet, och våra tjänster gör det möjligt.”

På samma sätt är det viktigt att den interna IT-miljön på Trinax är lättanvänd och välfungerande. 

”Vi använder FastSign för digital signering”, fortsätter Fredrik Yli-Luopa. ”Det är tryggt och enkelt att använda, både för oss och våra kunder. Det är också en fördel att vi kan ha så många användare i systemet som vi behöver.”

FastSign riktar sig till företag av alla storlekar. Du väljer hur många användare du vill ska kunna signera och betalar sen enbart för de avtal du skickar.

”Vi vill att alla företag ska ha en enkel avtalsprocess”, avslutar Derek Wamala-Johnson.

Just nu får du som läser Företagande 30 % rabatt på FastSign.


Lägg till våra populära dokumentmallar från Företagande till ett förmånligt paketpris.

Som inloggad i FastSign hittar du ett mallpaket med alla juridiska mallar som erbjuds på Företagande till ett bra paketpris. Detta sparar dig både tid och pengar.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.