Vad du än gör kan omgivningen ha en stor påverkan på dig. Det gäller påverkan på koncentration, fokus, snabbhet och generellt välbefinnande. Självsäkerhet, kunskap, ledarskap och investeringar är alla viktiga faktorer för att bygga upp ett företag. Något som dock spelar större roll än trott för ett lyckat företag är design och storlek på arbetsytan, om kontoret är öppet mellan de anställda eller inte.

Ljuset som strålar in i lokalen är också väldigt viktigt att ta hänsyn till då detta påverkar hur vi uppfattar och förstår vår omgivning. Ett bra ljus för kontor är att det finns dagsljus och belysning så att man uppfattar rummet korrekt och bra. Belysningen bör även vara anpassad till det arbete som ska utföras, soliga sommardagar reflekterar ofta i att datorljus försämras. Försök hitta en lokal som tillåter dig att se din skärm tydligt och klart så arbetar du bättre. Här kommer några tips när du har hittat ljusgrunden för din lokal.

Skapa ett gemensamt rum där de anställda kan interagera och utbyta idéer. Det skulle kunna föreställa ett företags vardagsrum, försök skapa en så unik stil som möjligt så att det får företaget att se intressant ut och de anställda att vilja utnyttja utrymmet. Utrymmet får gärna vara det största eller näst största rummet i lokalen så att det inte känns igenstängt. Inred utrymmet med bekväma soffor och bord och våga leka med färgerna. Orange och gult piggar kanske upp omgivningen, eller varför inte inreda kontoret med de färger som kännetecknar ditt företag? Om rummet är stort nog kan du även passa på att installera en projektor där så att ni kan ha större presentationer om mötesrummen är för små för alla kontorets anställda. Vid god ekonomi kan det även vara roligt att investera i olika spel som exempelvis biljard eller ping-pong.

Inred kontoret med växter och blommor som skapar en mer harmonisk miljö tillsammans med dagsljuset som strålar in. Detta tillsammans med en stor öppen yta för kontorets anställda skapar en lugnande och arbetsvillig känsla. Det har visat sig gång på gång att anställda trivs bättre i öppna utrymmen jämfört med små rum för ett fåtal individer. Dock kan det vara så att ljudvolymen ökar ju större öppet utrymme det är. Man kan då välja att investera i ett kontor med glasväggar så behåller man den öppna känslan men isolerar sig från ljud.

Skapa fräscha mötesrum när klienter eller kunder kommer på besök. Investera i en kaffemaskin, vattenmaskin och en liten kyl. Tassimo och SELECT brukar erbjuda hög kvalitet på sina produkter. Du vill att dina klienter känner sig så bekväma som möjligt så att de signerar ett kontrakt med dig. Glöm såklart inte att inreda med ett stort bord i mitten och en projektor som tillåter dig att förtydliga dina idéer och planer för kunden. Det finns många olika typer av projektorer att välja mellan, Epson och Optoma erbjuder vanligtvis effektiva projektorer till ett bra pris. Och glöm förstås inte att investera i en projektorduk om ditt mötesrum inte redan innehåller vita väggar. Ett annat tips kan vara att investera i en Ipad för företaget som du kan använda som en teknisk kalender. Apple är det mest kända märket för surfplattor men det finns betydligt billigare surfplattor att hitta; det gäller att finna ett samspel mellan design och ekonomi.

Både anställda, du själv och dina klienter vinner på att investera i kontorets inredning och design. Det är de små knepen som gör den där stora skillnaden. Få alla att känna sig så välkomna och bekväma som möjligt och du är steget närmare ett felfritt företag.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.