Under pandemin började många arbeta hemifrån och många upptäckte fördelarna med att jobba hemifrån. Men låt oss inte heller glömma fördelarna med att arbeta på kontoret:

Fler kontaktytor
Interpersonell kommunikation ansikte mot ansikte några dagar i veckan ger starkare känsla av att vara ett team och arbeta mot gemensamma mål. Det är lättare att kommunicera när du kan traska över till andra sidan rummet för att brainstorma med din kollega än om du behöver schemalägga ett videomöte.

Företagskultur
Det är svårt att bygga en positiv företagskultur över videosamtal och teambuildingaktiviteter som kickoff eller after work blir ofta stelbent online. Det är svårt att bygga en företagskultur när man kan jobba som enskilda personer snarare än som grupp, därför kan det vara en god idé att ha en eller ett par dagar i veckan där alla i teamet förväntas vara på kontoret samtidigt.

Hybridmodell
Många uppskattar att jobba hemifrån men det blir lätt enformigt att bara arbeta hemifrån. Kanske kan du sakna de spontana samtalen med kollegorna vid vattenautomaten som du tidigare inte lade någon större vikt vid. Det kan också vara svårare att hitta en balans mellan privatliv och yrkesliv. Det kan vara svårt att kräva att alla ska pendla till kontoret fem dagar i veckan, men det finns en vits att dyka upp på kontoret - åtminstone ibland. 

Läs mer:
The Case for Going Back To The Office
Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.