Årets upplaga av musiktävlingen Idol är igång och har lockat 1000-tals ansökningar, där de sökande tar sitt första steg i att förverkliga sin dröm. Många av inslagen kring en specifik person handlar ofta om hur länge han/hon har drömt om att stå på en scen, hur de vantrivs med sitt nuvarande jobb eller att det nu är dags att skapa någon slags förändring. De ställer alltså dörren på glänt för att göra något som de verkligen vill.

Vissa lyckas, andra inte. MEN de testar.

Vissa av idolerna har aldrig stått på en scen eller uppträtt inför fler personer än sin mamma. Trots det står de nu och sjunger inför en miljonpublik i livesändning. Om du som läser detta är en person som någon gång tänkt; "det vore kul att starta något" eller kommenterat; "Har de stulit vår ide? @tagga-valfri-person” på artiklar som exempelvis förklarar att det nu finns en app som gör alla dina kvitton digitala. Då kan det vara dags att påbörja din entreprenöriella resa redan nu.

Relaterad läsning: Kreativitet, det enda startkapital du behöver

Risken är överhängande att du i framtiden kommer att läsa om just "din idé" som någon "stulit". Om du inte ännu har någon specifik idé som du skulle vilja testa, men går runt med känslan "det vore kul att starta något". Då föreslår jag att du börjar med något litet så att, när du väl kommer på, the ”one million dollar idea” har lite förberedelser kring sälj/marknadsföring/budget/inköp etc.

Du kan se företagande som om du skulle börja tävlingscykla. Man börjar inte med den värsta utrustningen direkt utan uppgraderar med tiden. Bättre cykel och utrustning efter förmåga helt enkelt.

Samma princip gäller entreprenörskap - börja smått och växla upp. Starten på din entreprenörs resa behöver inte heller vara speciellt kostsam. Skapa en Facebooksida kring önskat ämne och när du väl har publicerat ditt första inlägg, fått din första like, följare etc., så är du en bra bit på vägen. Du gjorde det. Du är nu ett steg längre fram än vad du var tidigare och det finns faktisk en (1) person som gillar det du gör. Nu är det bara för dig att hitta 10-100-1000 till.

Artiklar om snabbstartade verksamheter hittar du här på sajten.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.