VIlken bolagsform försäljning utlandet

1

Halloj



Jag har, efter några utlandsresor fått en idé om dropshippingaktigt bolag. Undrar lite om hur momsregler och företagsform.



Min tanke är att börja som enskild innan jag ser om jag får upp några volymer och pengar, det blir en sidoverksamhet jämte min heltidsanställning.



Dock, min erfaranhet om att starta/driva företag moms/skatter mm är minimal. Däremot inom området jag tänkt starta har jag jobbat i snart 20 år.



Så till själva frågeställningen: Jag vill då starta företag i Sverige, som kommer jobba med dropshipping, typ. Marknaden kommer att vara hela världen, skulle gissa att det kommer vara kanske 30-40% EU resten USA och lite till resten av världen. Företaget som jag köper tjänsterna av, sköter all produktion och man kopplar ihop med sin e-butik från , typ Amazon, Etsy shopify eller vad man nu väljer. Jag gör inga inköp utan om mitt pris i butiken är satt till ex 1000kr och leverantören tar 650kr så får jag det som är emellan. Hur ska sån inkomst momsas och skattas i sverige? om försäljningen och "inköpet" av varan skett utanför sverige, så antar jag att man inte betalar moms i sverige? Utan jag betalar inkomstskatt på de 350kr som jag gjorde i vinst på ovan nämnda försäljning?



Som sagt, detta är ny terräng för mig och vet inte inte riktigt var man kan vända sig för korrekt info



 



Mvh Ulf



 



 



 

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.