Anställa med stöd

0
Hej

Jag är en ensamföretagare som verkligen skulle vilja växa mitt företag, men jag har inte råd att anställa någon. Jag funderar därför på att höra av mig till arbetsförmedlingen för att kunna nyttja någon av deras subventionerade anställningar. Jag får en person billigare, de får ut någon i arbetslivet, och en person långt från arbetsmarknaden får en anställning. Jag tycker det låter som en win-win-win situation.

Nu är jag dock lite orolig för vilka slags kandidater jag skulle kunna få möta om jag gjorde detta. Har någon av er anställt någon med stöd från arbetsförmedlingen? Var ni också oroliga innan? Hur gick det? Blev det bra? Är det nåt ni kan rekommendera?

Vänligen

Andre – företagare inom telemarketing
4
Yes, dock visste jag sen tidigare vad hon gick för. Klart värt det extra jobbet
1468
246
Ja, bara kolla upp den du tänker anställa lite extra. Det kan ju finnas anledningar till att personen är stödberättigad..
1009
206
Kolla även upp växa-stödet om det kan vara något för dig: [url]https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/arbetsgivare/arbetsgivaravgifterochskatteavdrag/vaxastodtillfalligtsanktarbetsgivaravgift.4.361dc8c15312eff6fd37447.html[/url]
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1
Hej!
Jag har haft flera anställda med stöd. Det finns alltid anledning till varför man får stöd så kontrollera att du verkligen kan uppfylla de krav på anpassningar som måste göras. Ett tips är också att kolla upp personens tidigare arbetsplatser mm, precis som du skulle göra om du hade anställt utan stöd. Det kan bli väldigt krångligt annars...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.