Redovisningsfirma sent inlämnad deklaration ansvar?

6
Min far har anlitat LRF konsult i många år och de har haft ansvar för den löpande bokföring, bokslut samt alla deklarationer.

Jag har nu taglt över ansvaret. Men tyvärr hittar jag flera fel i bokföringen. En sak som retar upp mig är att LRF vid flera tillfällen inte skickat in arbetsgivardeklarationer i tid vilket gjort att min far fått betala straffavgifter. Det som är illa är att de inte meddeladet det heller utan det är först nu jag ser det när jag tittar igenom Skattekontot.

Jag anser att LRF som är deklarationsombud har ansvar här och borde stå för förseningsavgifterna när de inte gör sitt jobb.

Kan jag kräva återbetalning för förseningsavgifterna?
1470
246
Det beror väl lite på hur avtalet mellan din far och dom har sett ut. Har dom haft ett totalansvar där allt material kommer till dom, och dom alltså har haft alla möjligheter, så tycker jag gott du kan kräva dom. Vi ersätter alltid våra kunder frivilligt i de falla det blir några avgifter. Har man däremot en stopptid för inlämning av material, och kunden lämnar in för sent, då blir det svårt att kräva nåt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.