Författaren och föreläsaren Thomas C. Corley har undersökt vanor bland 200 self-made miljonärer. Bland annat fick han reda på att 86% av dem tittar på TV mindre än en timme per dag – istället läser de. Dessutom lyssnar 64% på ljudbok eller podcast på väg till jobbet på morgonen.

Oavsett hur framgångsrika de är så spenderar de minst en timme om dagen (eller fem timmar per jobbvecka) på inlärning. Det gav upphov till uttrycket femtimmarsregeln, som myntades av entreprenören Michael Simmons. Det kan vara nyheter, bloggar, facklitteratur eller skönlitteratur. Det kan vara en tidning, fysisk bok eller ljudbok. Kontentan är att de avsätter tid för inlärning.

Missa inte: 7 goda vanor för personligt ledarskap

Har du svårt att få in läsningen mellan jobb, ärenden och familjeliv så testa om du lyckas få in en kvarts läsning om dagen. Kanske passar det direkt efter lunch innan du sätter igång med dina andra arbetsuppgifter? På bussen hem från jobbet? En podcast medan du promenerar hunden?

Läs mer: Bli framgångsrik med 5-timmarsregeln


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2022-11-22 08:34
Hmm, idag sitter väl de flesta och läser på datorn minst 1 timme, nya saker man lär sig, varje dag. Själv "ödslar" jag nog 2-3 timmar/dag åt att förkovra mig och följa med i trender och nyheter för att man skall vara steget före på sånt som är kommande i branschen. Men visst, går man bara på i samma hjulspår och aldrig får tid att lära sig mer, eller nytt, så finns det nog bara en väg det kan gå åt. Nedåt.
Är man nöjd med det så är det väl kanske inte heller någon dålig strategi, inte alla har ju någon att lämna över ett litet företag till utan vissa företag får helt enkelt självdö när pensionen närmar sig.
Den stora frågan är väl om man förkovrar sig på ett strukturerat sätt, eller om det inte har någon betydelse vad man "läser", känns lite flummigt att det skulle hjälpa affärerna att läsa skönlitteratur, i vart fall om man inte är författare. ;-)
Sen kan man väl fråga sig om det finns just några yrken idag som inte kräver ständigt lärande?
Och det accentueras förstås om man driver ett företag.
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.