När vi går in ett nytt decennium är det hög tid att blicka tillbaka och uppskatta de framsteg som har gjorts genom åren. På 1990-talet var videosystemen svåra att använda och en hel generation av företagare dömde ut videokonferenser och tyckte för det mesta att samarbetsteknik var svårt och opålitligt. Stigmat stannade kvar i många år men under det senaste decenniet hände något. Trådlöst internet och smarta enheter började få användarna att inse att videosamtal inte behöver vara särskilt komplicerade eller dyra. Med dessa insikter i ryggen blickar Poly nu framåt med sex samarbetstrender som kommer att prägla 20-talet.

Höga förväntningar på användarvänlig teknik

Konferenslösningar kostar inte längre enorma summor och det krävs heller inte IT-proffs för att kunna hantera lösningarna. När vi går in i 2020-talet ligger användarvänlig teknik i fokus och förbättringarna kommer bara att bli bättre och bättre. Dessutom kan tillverkarna nu leverera lösningar som med hjälp av AI, artificiell intelligens, och maskininlärning är smarta nog att veta vad de ska göra utan att användaren behöver ge ett kommando. Under 2020-talet kommer användarna få mindre och mindre som de behöver göra själva.


Förbättringar i AI och maskininlärning kommer att sätta en ny standard för röst och ljud

I takt med att AI och maskininlärning fortsätter att förbättras kommer de automatiska funktionerna för röstspårning och brusblockering att bli mycket bättre. Exempelvis kommer systemen Poly levererar under 2020 att ha brusblockering AI, som gör det möjligt att filtrera bort oönskat ljud samtidigt som mikrofonen fortfarande är öppen för konversationen.

Agnostiska samarbetssystem

Företag behöver inte längre binda sig till en och samma samarbetsplattform. De bättre systemen som görs idag och framöver är plattformsagnostiska. Företag kommer alltså kunna använda dem som inbyggda enheter på plattform A ena dagen, för att sedan ändra till att vara inbyggda enheter på plattform B nästa dag.

Enheter som automatiskt synkroniserar med din kalender

Längre in på decenniet kan konsumenterna förvänta sig system som känner igen användaren och dennes livsmönster. Tekniken vet helt enkelt vad som finns i kalendern och kommer automatiskt fråga användaren om den vill starta sitt möte. De tekniska utmaningarna för att uppnå detta har redan lösts, men de sociala utmaningarna kvarstår, som säkerhetsaspekter med ansikts- och röstigenkänning.

Användarna får mer för mindre

Det fantastiska med alla dessa förbättringar är att systemen som stöder dem inte är särskilt dyra. Idag finns det lösningar som erbjuder allt som kan tänkas behövas till ett proffsigt videokonferensmöte i en och samma enhet. Det gör att du får mer för en lägre kostnad, och dessutom kan systemen kopplas upp på mindre än två minuter, vilket ger en hög användarvänlighet.

Enheter ansluts sömlöst och anpassar sig efter ditt liv 

Utvecklingen av videokonferensutrustning möjliggör bland annat bättre och snabbare anslutningar. Under det nya decenniet kommer vi kunna uppleva videokonferenser som faktiskt är bättre än att vara på plats. När vi kommer längre in i det nya decenniet kommer människor att förvänta sig nya funktioner och fortsatt användarvänlighet och på så sätt kommer fler och fler företag att se värdet av en nära relation med en tillverkare som kan ge en bredd av sömlösa samarbetsenheter. Att tekniken fungerar kommer att bli ännu viktigare i en tid där vi rör oss mellan kontoret, flygplatsen, hotellet och så vidare. Därför kommer det att bli ett måste att ha samarbetssystem och plattformar som fungerar enligt alla dina behov.

Jeremy Keefe, nordeuropachef på poly.

Guide: Så håller du dig produktiv i öppna kontorslandskap

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.