Enligt Helene så gäller det att ta chansen när den kommer och att använda sig utav sitt nätverk.

- Jag hade egentligen inte tänkt att starta mitt kontorshotell förrän om fem år, men så kom jag över dessa otroliga lokaler och då grabbade jag tag i chansen. Jag började titta mig omkring för att se vilka möjligheter det fanns att starta upp min idé tidigare, och hur jag kunde använda mig av mitt nätverk för att få hjälp med det, säger Helene.

Helene har tidigare startat upp Mindfocus. Femårsplanen skulle ge henne möjligheten att  låta Mindfocus sätta sig. Av rent ekonomiska skäl skulle det också ta fem år att ha råd att starta upp nästa företag; Mindfloor. 

- Sen är jag ju inte så duktig på att hålla mig till planer överhuvudtaget. Jag gör en plan och om möjligheter ploppar upp, så tar jag dom. Nu kom möjligheten att starta upp mitt kontorshotell tidigare, och då tog jag den, säger Helene.

Helene berättar att hon har massor av idéer och helst hade hon velat ha sju liv samtidigt så att hon hade tid att förverkliga dem alla.

- Jag har många idéer och tankar och det tycker jag är bra. Man ska inte tänka att nej det kan jag nog inte göra. Låt alla idéer flöda och satsa sedan på den idén som lyser starkast, eller på den som kommer till dig via möjligheter.

Helene förklarar mer konkret att den idén som lyser starkast är den som tar upp mest tid i din tankeverksamhet och den som vägrar att släppa taget om dig. Tar en idé upp mer än 75% av din tanketid, fundera då på vad det är som håller dig tillbaka.

Janterösten kan säga dig att nej det kommer inte att gå. Men när man ska förverkliga idéer så gäller det att våga. Lyssna inte heller på människor som är rädda, lyssna på de som vill dig väl, som inte är rädda för att misslyckas. Det handlar om vad och vem du väljer att lyssna på.

- När du har den där känslan i magen att du bara måste göra det här, då får du bestämma dig, antingen att göra det eller att inte göra det, säger Helene.

Helene berättar att hon nästan aldrig lyssnar på de yttre rösterna. Hade hon gjort det hade hon antagligen inte startat något nytt företag och troligtvis hade hon fortfarande varit kvar på sitt första jobb.

- Såklart jag lyssnar när personer ger mig råd om vad jag ska tänka på och vilka fällor det finns. Men jag lyssnar inte på dem som talar utifrån rädsla. Jag har aldrig ångrat någonting och jag vill inte ligga på dödsbädden och tänka hur någonting kunde ha varit OM... Då gör jag hellre en massa fel och får reda på att det gick åt pipsvängen, förklarar Helene.

I framtiden vill Helene utveckla Mindfloor och se det växa till ett internationellt företag. Hon har också drömmar om att skriva böcker.

- Om du säger jag till dina idéer så säger du också jag till dig själv och till ditt liv, avslutar Helene.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.