Vi närmar oss slutet på 2023, och det kan vara dags att börja dra ihop säcken. Så frågan är hur har 2023 varit, hur ser siffrorna ut? Och hur mår personalen egentligen?

Går ni på knäna, eller är ni på blommande kvist? Kanske känns det hopplöst, när vi närmar oss slutet. Ja ja, det får bli som det blir, eller varför inte starta upp 2024 redan nu? Varför inte sätta igång, med dom mjuka värdena för företaget. Så samtliga är redo när nyårsklockorna ringer?

Samtal kan få många verksamheter på grön kvist

1. Medarbetarsamtal 

Det är många som blandar ihop lönesamtalet med medarbetarsamtalet, för vad ska ett medarbetarsamtal innehålla? Det arbetsgivaren skulle kunna lägga in i sina medarbetarsamtal, är dom mjuka värdena. Dom mjuka värden där arbetsgivaren kan satsa på proaktivitet eller tidig rehabilitering, så den anställde får en stadigare anställning att arbeta i. 

2. Hälsokontroll

Idag erbjuds hälsokontroller hos många verksamheter, så ta vara på det kontrollen visar. Vart står den anställde idag? Bra, och sen hur tar vi det här vidare? Här finns det många som bara nickar och instämmer, men sen händer inget även om vi lovat som anställd att ta hand om vårt liv bättre. Så att följa upp hälsokontrollen, under året är något som skulle stärka hållbarheten.

3. Samtal 

Vi har alla och är fortfarande i en märklig tid och det här med samtal där vi skrapar på ytan, är alldeles för svårt för många. Vi vill gärna sopa det som händer inom oss, under mattan. Så varför inte erbjuda olika samtalsmöjligheter som coaching, rådgivning, walk and talk coaching, kompetensutveckling, terapi mm beroende på behovet.

Möjligheterna är många inom samtal, men regelverket kan sätta stopp. Därför är det viktigt att se över möjligheterna, för att ta in flera aktörer som verkligen kommer att stärka dom anställda.

Så att satsa på dom mjuka värdena och en hållbar personal kan kännas som en tung post, men som kommer att ge så mycket mer i det långa loppen. Vi är fortfarande på dikets ostadiga brant, så hur kommer verksamheten att stärka dom mjuka värdena? Något jag tror kommer bli en avgörande, faktor på ett lyckat 2024. 

Din mentala hälsoinspiratör Tina Persson i Luleå


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.