Staten tar, men tar nu mindre
En skattesänkning innebär inte att staten ger, det innebär att den tar mindre. Man kan tycka vad man vill om skattehöjningar och sänkningar, men det är viktigt att använda ett korrekt språk. Det är ju trots allt individen och företaget som jobbar ihop pengarna och när staten tar skatt så är det deras pengar den tar. Om den då tar mindre pengar så är det av naturliga skäl inte att ge.
Man kan tycka att detta är en bagatell, men det är det inte, för ord har stor betydelse. Det är ovärdigt en organisation som public service som säger sig vara oberoende.
Denna typ av språkbruk skickar nämligen helt fel signaler. Det finns många människor i vårt land som inte är insatta i ekonomi och att då berätta för dem att staten nu ger mer pengar till höginkomsttagare, det hör man själv att det inte låter bra.
Men det är ju framförallt fel!
Folkets upparbetade pengar tillhör nämligen folket, ingen annan, inte ens staten.
Alla tjänar på skattesänkningarna
Att denna skattesänkning nu sker är inte bara moraliskt rätt, det är också bra för landets företagare och därmed hela Sverige. Fler kommer nu att göra ett extra restaurangbesök, köpa kläder, ny bil, renovera huset och en massa andra saker. Detta skapar arbetstillfällen och tillväxt.
Det hade varit något för public service att ta upp istället för att använda ett språk som riskerar att skapa avundsjuka och splittring.
Om fler känner att ekonomin tillåter inköp och tjänster gynnar detta alla som har eller funderar på att starta upp en verksamhet de länge kanske drömt om, men ej vågat. Jag är själv i process att starta upp ett AB som erbjuder flera tjänster inom olika områden. Och jag vet att jag inom ett år kommer ha en stadig kundkrets, inom ett halvår räknar jag med att anställa minst två personer och sedan får företaget likväl personalstyrkan växa i en lagom takt för att säkra och kunna leva upp till en mycket hög kvalitet på allt mitt AB förtar sig. Tack Svantesson. Och ett Buu till alla som tror att höjda bidrag skapar tillväxt. Se mer...