Håller du hastighetsbegränsningen på E4:an blir du omkörd hela tiden. Om det är nödvändigt eller inte att köra om är inte ens en ställbar fråga (omkörning är en självklarhet på en dubbelfilig motorväg) - biltillverkarna bygger motorer som maxar 200 kilometer i timmen i ett land med en maxhastighet på 120. Enligt svensk lag är merparten av bilister på E4:an kriminella. Vaddå? Menar du att jag inte får använda allt kräm jag har?

Det är precis det jag menar.

All progressiv verksamhet behöver regressivt motstånd för att inte tappa amygdalan - naturen balanserar sig själv. Det gör inte människor (om det är för att vi är arroganta eller intelligenta låter jag vara outforskat tills vidare). Hastighetsbegränsningen behöver ingnuggade bilder av kvaddade bilar av samma anledning som verksamheter behöver ingnuggade bilder av skuldsatta entreprenörer.

Utan kännedom om rädsla och oro för bakslag, avundsjuka, misstänksamhet och utbrändhet skulle vi gå bananas i vår likgiltighet inför alla sorters bromsklossar. Det hindrar oss så klart inte från att försöka ändå, men än så länge har vi stressjukdomar som håller oss i schack.

Mer av Christoffer: Om hårt arbete och talang

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2020-09-25 10:15
Det är därför vi kommer att få se en stark konservatism växa fram nu inom svensk politik. Efter år av starka progressiva krafter börjar pendeln svinga tillbaka.
Se svar (1)
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.