Den 23-24 juni ska Sveriges främsta startup- och tillväxtbolag koras i entreprenörstävlingen The Serendipity Challenge under Entreprenörsveckan i Båstad. Efter utvärdering och gallring kommer totalt 24 entreprenörsledda bolag att väljas ut för att göra upp live inför några av Sveriges främsta investerare, entreprenörer och företagsledare.

I tävlingen får nya eller redan etablerade entreprenörsledda svenska bolag med en unik idé eller innovation visa upp sig på den nationella arenan. Vinnaren får ett tillväxtpaket till ett värde av 150 000 kronor i form av expertisresurser för att utveckla bolaget. Vinnarna får därutöver också under ett år tillgång till mentorskap och stöd från några av landets mest framstående serieentreprenörer.

Juryns ordförande är i år Saeid Esmaeilzadeh som bland annat varit med och grundat fler än 15 teknikbolag som verkar globalt, däribland flera som är noterade på Nasdaq.

– Under förra årets tävlingar fick vi se ett brett spektra av exceptionella bolag med innovationer och affärsidéer med enorm potential. I en tävling av den här karaktären får de möjligheten att utmärka sig och presentera sig inför ett nätverk av entreprenörer och investerare som har gjort liknande resa. Det är naturligtvis oerhört svårt att förutse framtiden för företag, men utifrån vår erfarenhet kommer vi i juryn främst fokusera på att identifiera de bolag som vi anser har störst potential att bli framgångsrika globalt, säger Saeid Esmaeilzadeh medgrundare av Serendipity Innovations och jurymedlem i The Serendipity Challenge Sweden.

Förra året anmälde sig fler än 100 bolag från olika branscher och städer till tävlingen.

– Syftet med The Serendipity Challenge är att lyfta fram entreprenörer från hela landet och inte endast fokusera på storstäderna eller specifika branscher. Sverige är fantastiskt starkt inom till exempel IT-sektorn som välförtjänt har fått stå i spotlighten under de senaste åren, men naturligtvis finns det en uppsjö av bolag inom andra industrier som befinner sig i uppstart-, eller tillväxtsfas med potential att slå igenom globalt. Vi vill lyfta fram dessa bolag och visa på den stor bredd som finns bland entreprenörsledda bolag, runt om i landet säger Omid Ekhlasi, ansvarig för The Serendipity Challenge.

Sista dag för bolag att anmäla sig till The Serendipity Challenge 2015 är den 10 juni.

Om Serendipity Challenge Sweden

The Serendipity Challenge Sweden 2015 är en nationell tävling för entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Genom deltagande i The Serendipity Challenge får nya eller redan etablerade bolag möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan inför investerare, entreprenörer, politiker, företagsledare och innovationsexperter.

www.serendipitychallenge.se

För mer information vänligen kontakta:

Presskontakt
Omid Ekhlasi, kommunikationsansvarig
Tel: 0725 252509
e-mail: [email protected]

Tävlingsansvarig/projektledare
Philip Shen
Tel: 0700 08 78 97
e-mail: [email protected]

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.