Den omdiskuterade skatten på plastpåsar ska slopas eller sänkas kraftigt den första januari har regeringen och Sverigedemokraterna enats om enligt SR.

Skatten infördes för tre år sedan för att minska användningen av plastpåsar vilket gjorde att priset för en vanlig plastpåse kraftigt höjdes i affärerna.

Plastpåseskatten har ifrågasatts från flera håll då många menar att världens plastanvändning inte påverkas av en skatt i Sverige. Flera företag fick som följd lägga ner sin produktion och anställda förlorade jobbet på grund av skatten. Samtidigt började avfallspåsar importeras från Kina och säljas i butikerna med en plast som inte var återanvänd.

"Det här är ju en oangelägenhet för människor, en väldigt dysfunktionell skatt på många sätt och vis. Ett konstigt inslag i skattesystemet", säger Oscar Sjöstedt (SD), ekonomisk-politisk talesperson.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2023-04-17 13:19
Precis. Plastpåseskatten är bara kontraproduktiv. Typiskt sossesveriges politikerelit att som vanligt ha lite otur när man tänker. Men priserna på påsarna lär ju inte återgå till nivån innan höjningen.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.