Elon Musk hävdar att Neuralinks första mänskliga patient som fått ett hjärnchipsimplantat nu kan flytta en datormusmarkör enbart med hjälp av sina tankar. Miljardären sa att patienten hade återhämtat sig helt efter att ha fått implantatet förra månaden. Neurotech-företagets grundare gjorde påståendena på X under måndagen.

"Framstegen är positiva och patienten verkar ha återhämtat sig helt, med neurala effekter som vi är medvetna om. Patienten kan flytta en mus runt på skärmen genom att bara tänka," sa Musk.

Neuralink försöker också ge mottagarna förmågan att flytta en mus i olika riktningar och hålla en knapp nedtryckt, säger Musk. "Vi försöker få så många knapptryckningar som möjligt genom att tänka, så det är vad vi för närvarande arbetar med."

Neuralink-implantatet, som kallas Telepathy, gör det möjligt för mottagarna att styra sin telefon eller dator "bara genom att tänka", sa Musk i januari. De första patienterna och användarna av enheten kommer att vara personer "som har förlorat förmågan att använda sina lemmar". Företaget har tidigare sagt att deras implantat kan göra det möjligt för människor att utföra uppgifter med hjälp av sina tankar och hjälpa till att behandla vissa medicinska tillstånd.

Neuralink fick i maj förra året godkännande från Food and Drug Administration att påbörja tester på människor av sitt implantat. FDA avslog ursprungligen Neuralinks begäran i mars förra året om att starta försök på människor, rapporterade Reuters, på grund av farhågor som inkluderade att chipet eventuellt kunde överhettas.

Neuralinks visionschip kommer inom några år

I november förra året avslöjade Musk att Neuralink bygger ett "vision chip" som kommer att vara klart "om några år".

"I framtiden hoppas vi kunna återställa förmågor som syn, motorik och tal, och så småningom utöka hur vi upplever världen", säger Neuralink på sin webbplats.

Företaget har ännu inte fått myndighetsgodkännande för tester av synchipet på människor.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.