De som har mest inflytande och lättare för att få jobb är bra på att mingla. Frågar man elever i grundskolan så har dessa redan förstått att "kontakter" är viktigt både i det sociala livet och för karriären. Det är ganska logiskt egentligen: det är svårt att möta folk om man sitter hemma hela tiden. Och folk tvekar att anställa eller samarbeta med människor som de inte har träffat.

På måndagar under sommaren ska Stockholmskrogen Mr French hjälpa till att råda bot på detta. Den röda tråden är mingel i fantastisk miljö, god mat eller dryck, skön musik ("Glömda Klassiker") och en chans att umgås med folk som söker nya medarbetare, partners, investerare eller projektspecialister.

Ett företag kan ha en spännande produkt och en arbetsplats som verkar intressant. Det är ändå värdefullt att träffa de som jobbar där och få lite insyn, även om det kanske inte är aktuellt söka anställning eller samarbete med företaget just idag. Det är också ovärderligt att visa vem personen är bakom ett varumärke eller en anonym resumé.

Mixen bland gästerna som kommer på AW (After Work") och mingel på Mr French är bred. Hittills har legendariska musikproducenter gnuggat armbågarna med advokater, PR-folk, affärsstrateger, sångerskor, folk från modellagenturer, studenter och förstås entreprenörer.

Mr French ligger på Skeppsbrokajen vid Gamla Stan, Tullhus 2, vid vattnet mellan Kungsträdgården och Slussen. Discjockeys är Herbie "Diamond" Crichlow och Ronan Davis. Minglet startar 18:00 och pågår till 24:00.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.