Effekterna av Coronaviruset har gjort att många av Sveriges företag plötsligt befinner sig i djup kris. På webbplatsen hållsverigeigång.se kan du som företagare hitta den hjälp du behöver, från andra företag som erbjuder sin stöttning.

Kort efter att företagskrisen i Sverige var ett faktum, började många företagare erbjuda hjälp och stöd till varandra i olika sociala medier. Emil Berlin, en av initiativtagarna till Håll Sverige igång och VD på kommunikationsbyrån Hello Studio, bestämde sig för att samla alla erbjudanden på en och samma plats. Nu har över 200 av Sveriges företag gått samman i initiativet Håll Sverige igång, en plattform där företag enkelt kan söka efter hjälp i över 30 olika branscher.

- Nu är det viktigare än någonsin att företagare går samman för att stötta varandra så gott det går. Det kan exempelvis handla om gratis rådgivning inom ett särskilt område, för att hjälpa varandra i rätt riktning, säger Emil Berlin och fortsätter:

- Jag och mitt team på Hello Studio kände väldigt starkt för alla drabbade företag, då vi vet hur mycket hårt arbete, tid och engagemang som de allra flesta företagare investerar i sina bolag. Och hur snabbt allt kan rasera. Så vi kände att vi ville bidra med det vi kan och skapade därför en webbsida för att samla alla fantastiska erbjudanden på en och samma plats, för att företag i behov av stöttning snabbt kan få rätt hjälp.

Positiva reaktioner från landets företagare

Ordet om initiativet spreds snabbt i sociala medier och på bara ett par veckor var över 200 företag, i över 30 olika branscher, med på webbplatsen.

- Responsen har varit fantastiskt positiv! Bara i våra egna kanaler hade vi en räckvidd på nästan 12 000 under det första dygnet och ett starkt engagemang. Det visar att det finns en väldig gemenskap och kreativitet i allt det här, och en beslutsamhet om att vi kommer klara av krisen om vi jobbar tillsammans, säger Emil Berlin och fortsätter:

- Många företagare har hört av sig och sagt att de hittat exakt den hjälp de behövt för att kunna fortsätta i rätt riktning. De tänker nytt och paketerar om sina erbjudanden för att kunna fortsätta framåt även fast tillvaron ser väldigt annorlunda ut. Mitt i allt det tunga är det oerhört kul att bli påmind om vilken stark innovationskraft som finns i Sverige.

Vill du hjälpa andra företag i kris? Eller behöver du själv stöttning?

Gå in på www.hallsverigeigang.se

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.