Här har jag samlat 7 tips för att du ska få ut det mesta av digitala konferenser.

1. Sätt dina mål för konferensen

En digital konferens kommer inte att vara samma upplevelse som en konferens på plats. Därför är det extra viktigt att sätta mål och förväntningar på konferensen. Vad vill du ha ut av den? Det här är en bra sak att göra även inför konferenser på plats, men desto viktigare för digitala konferenser.

Alla sorters konferenser är bra möjligheter för att nätverka, lära sig nya saker och utvecklas. Sätt dina mål för konferensen, och var realistisk. 

2. Schemalägg och planera

Ta tid från jobbet för att vara med på onlinekonferensen. Även om du tekniskt sett kan arbeta samtidigt eftersom den är online, borde du inte göra det. Om du inte jobbar samtidigt, så kommer du att få ut så mycket mer av den.

Planera och schemalägg de föreläsningar och workshops som du vill vara med på, och se till att hålla schemat så gott det går. Du kanske tänker “men jag kan ju se föreläsningarna i efterhand”, men det är inte samma sak. Dels kan du inte diskutera och nätverka samtidigt, och dels kanske inte chansen att du faktiskt ser dem, är speciellt stor? 

3. Ta fram det du behöver

Det är första dagen på den digitala konferensen, har du tagit fram allt du behöver? Glöm inte anteckningsblock och penna, eller om du har två skärmar - anteckna digitalt! Inte minst, glöm inte kaffet eller téet och något snacks! 

4. Titta efter olika sätt att nätverka

Under konferenser på plats finns det olika sätt att nätverka. På digitala konferenser finns det också flera sätt.

Här är några exempel på sätt att nätverka under digitala konferenser: 

  • Livechattar
  • Q&A’s
  • Nätverksrum
  • Workshops

5. Bjud in dina kollegor

Glöm inte bort att bjuda in dina kollegor, samarbetspartners eller kontakter som du har i ditt nätverk! Det kan vara väldigt givande att diskutera föreläsningarna även med personer som du redan känner. Fråga vad de tog med sig av föreläsningen och vad de tyckte vad bra och mindre bra. 

6. Var aktiv

Det är lätt att hamna i soffan under digitala konferenser, men ju mer aktiv du är desto större chans är det att människor känner igen ditt namn när du sedan connectar med dem. Men kommentera inte bara för kommenterande skull, ge ett värde. Många gånger under föreläsningar ställs det frågor, se till att svara på dem! 

Lägg till nya kontakter på sociala medier

Glöm inte att lägga till dina nya kontakter på sociala medier! Efter konferensen kan du med fördel kontakta dem för att prata om konferensen, men kom ihåg att också lägga till dem inom 24 timmar efter att den är slut, annars kanske det försvinner ur minnet. Dessutom kan du också följa föreläsare, företag eller andra talare på konferensen. 

7. Ha roligt! 

Till sista, det allra viktigaste under en digital konferens - ha roligt! Med hjälp av alla dessa tips kommer du att få ut det mesta av konferensen, du kommer att lära dig massor av nya saker och nätverka med många nya människor. Som du dessutom kanske inte hade kunnat göra, inte konferensen var online!


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.