Du har kanske hört det gamla ordspråket "En bild säger mer än tusen ord"?

Men visste du att en video på en minut uppskattas motsvara 1.8 miljoner ord?
Och att människor — alltså dina kunder — hellre vill titta på en video än att läsa en text.
Och att det är dubbelt så stor sannolikhet att människor köper efter att ha sett en video.

Här är 7 skäl till varför du bör använda video — med andra ord, vad video kan göra för dig och din verksamhet, och varför det är viktigt att du kommer igång med video.

1. Först av allt — online video är gratis!

Det finns inget enklare eller billigare sätt att attrahera nya kunder än med online video.

2. Dina videor fungerar som ditt säljteam på nätet, som jobbar för dig dygnet runt — inte bara nu, men för all framtid.

Ditt säljteam på Internet

3. Det är 64 procent större sannolikhet att människor köper dina produkter eller tjänster efter att ha sett en video, jämfört med om de bara ser en bild, eller läser en text. (Källa: ComScore)

4. YouTube är världens näst största sökmotor — efter Google, och YouTube ägs av Google. Det betyder att Google lyfter allt innehåll som är video. Det betyder i sin tur att det är betydligt större sannolikhet för dig att hamna på förstasidan av Google om du publicerar en video, jämfört med en text, vilket i sin tur betyder att flera människor får upp ögonen för dig och dina produkter eller tjänster, vilket i sin tur leder till flera potentiella kunder och ökad försäljning.

5. Du bygger förtroende.

Du bygger förtroende

Med video skapar du förtroende och en relation med nya potentiella kunder.

När människor lär känna dig bygger du en relation med människor som annars inte hade vetat vem du är och vad du står för.

Relationer skapar förtroende, och människor köper i större och större grad från människor de känner, gillar och litar på (den skallade "know—like—trust"-faktorn, som det heter på engelska).

Förtroende leder det till flera kunder och mer affärer — med andra ord mer business.

Det är det som är så fantastiskt med video och de möjligheterna vi har i dag — att vi enkelt kan bygga en relation, och skapa ett förtroende, genom att ställa oss framför en kamera och visa vem vi är och vad vi står för.

6. Du får en fördel.

90% av all information till hjärnan är bilder. Bilder bearbetas 60 000 gånger snabbare än text. Vi dras automatisk mot ansikten. Rösten förmedlar massor med information. Rörelse skapar intresse, och känslor smittar av sig.

Vi dras mot ansikten

Och det är DET — kombinationen av bilder, ljud och rörelse som gör video helt unikt — och som gör att DU kan få en fördel i marknaden om du börjar använda video i din marknadsföring, för att bygga relationer, skapa förtroende och bygga ditt varumärke, så att du kan attrahera flera kunder och sälja mer. ….. För det är det du vill, eller hur?

7. Du når människor i alla sociala kanaler.

Du når alla människor i sociala medier

Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Snapchat, …
Video är helt enkelt det enklaste — och billigaste — sättet att nå ut till människor — dina potentiella kunder — utan att behöva betala tusentals kronor för reklam eller annonser.

Det enda du behöver för att komma igång är:

1. en kamera (din mobiltelefon - iPhone eller annan smart telefon)
2. ett stativ (eller något att ställa din mobiltelefon på så att den står stadigt medan du filmar).

That´s it.

Vill du, kan du köpa till en extern mikrofon — t.ex. Röde SmartLav, men det är inget du behöver för att komma igång. Mikrofonen på din mobiltelefon är tillräckligt bra (förutsatt att du har en relativt ny iPhone eller smart telefon).


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.