"Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success." - Henry Ford (amerikansk biltillverkare, industrialist och grundaren av Ford Motor Company)

Att vara en bra lagspelare är en av de grundläggande saker som vi alla bör sträva efter för att kunna bli framgångsrika. Vare sig du är egenföretagare eller anställd så behöver du samarbeta med andra för att kunna uppfylla dina drömmar. Just samarbetsförmåga är något som är underskattat och som många försummar under sin livskarriär. Men nu kan du särskilja dig från mängden och bli en riktig team player.

Missa inte: Mall för avtal om samarbete

En viktig egenskap hos en lagspelare är främst professionalism. Här handlar det om att komma i tid till bokade möten och andra sammankomster. Lagspelaren värdesätter punktlighet och är beredd på att arbeta utifrån de resurser som finns till förfogande. Professionalism säger en del om en gruppmedlem. Den visar bland annat om han/hon är villig på att lyssna, engagera sig och åtgärda eventuella utmaningar. Du kan helt enkelt räkna med lagspelarna.

En annan egenskap som finns hos duktiga lagspelare är ödmjukhet. Skickliga lagspelare känner till konsten att lyssna på feedback, medge när de har fel, erkänna när de behöver hjälp samt aldrig sätta sina önskemål framför gruppens. Själviska gruppmedlemmar brukar få det tufft eftersom deras arrogans hindrar dem från deras egen framgång.

En tredje viktig egenskap hos kompetenta lagspelare är deras ansvarsfulla inställning. När de tar sig an en uppgift, så fokuserar de på att slutföra den. Gör de något misstag så tar de ansvar för det misstaget också. De försöker inte att skylla ifrån sig eller klandra någon för sitt misstag som de själva begått.

Den fjärde egenskapen hos skickliga lagspelare är deras vilja att hjälpa andra. De anmäler sig frivilligt för att hjälpa andra gruppmedlemmar och är inte rädda för att ”smutsa ner sina händer” om det behövs. Gruppens bästa går nämligen i första hand.

Den femte unika egenskapen hos duktiga lagspelare är deras förmåga att göra många saker. De kan hamna i olika grupper och avdelningar men de fungerar lika bra där. De är nämligen flexibla och mångkunniga så de tar varje tillfälle i akt för att utvecklas ännu mer. Deras mål är främst att ta sin grupp till nya högre nivåer.

Så den viktiga frågan är nu: Hur duktig är du som lagspelare? Var ärlig och utvärdera dig själv utifrån dessa fem egenskaper. I en skala på 1-10, där 10 är skickligast, hur duktig är du som team player? Vilka är dina styrkor? Vilken egenskap kan du förstärka redan den här veckan? Kom ihåg att din förmåga som lagspelare underlättar vägen till din framgång!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.